पारसी akuri। | Parsi Akuri in Hindi

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द्वाराRhea Mitra-Dalal
निर्मित तिथि 1st Sep 2015
  •  पारसी akuri।, How to make  पारसी akuri।
पारसी akuri।Rhea Mitra-Dalal
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  • Rhea Mitra-Dalal
    निर्मित तिथि 1st Sep 2015

Parsi Akuri is a mouthwatering dish which is perfect to serve at any occasion. It is a recipe of Parsee cuisine which is very famous in the whole worldwide. This is very amazing in taste and it contains a lot of health benefiting nutrients. It is a quick and easy recipe and you can easily prepare restaurant style Parsi Akuri at your home. Parsi Akuri by Rhea Mitra-Dalal will help you to prepare the perfect Parsi Akuri at your home. You don't need any extra effort or time to prepare this. It just needs 0.0 for the preparation and 15.0 for cooking. Whether it is a grand party or a normal kitty party, it is a perfect dish to serve and to get the compliments from your guests. This recipe follows the perfect art of cooking that gives an amazing texture to this and differentiate it from other dishes. In the Better Butter recipes, you will find the step by step process of this recipe by which you can know how to make the delicious Parsi Akuri.

  • तैयारी का समय0मिनट
  • पकाने का समय15मिनट
  • पर्याप्त2लोग
पारसी akuri। रेसिपी

पारसी akuri। बनाने की सामग्री ( Parsi Akuri Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • 4 अंडे।
  • 1 प्याज बारीक कटा।
  • 1 टमाटर बारीक कटा।
  • 1 हरी मिर्च कटा हुआ।
  • 1 टहनी करी पत्ते।
  • ताजा धनिया-1/4 कप कटा हुआ।
  • 1 छोटा चम्मच अदरक लहसुन पेस्ट।
  • 1/4 कप दूध।
  • तेल आवश्यकता के अनुसार।
  • नमक स्वाद के लिए।
  • हल्दी पाउडर -1/4 छोटा चम्मच।
  • मिर्च पाउडर-1/4 छोटा चम्मच।
  • जीरा पाउडर-1/4 छोटा चम्मच।

पारसी akuri। बनाने की विधि ( Parsi Akuri Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. एक नॉन-स्टीक पैन में तेल में प्याज को लगभग caramelise होने तक भूनें।
  2. इसमें टमाटर, मर्च,और करी पत्ता डालें और एक मिनट के लिए पकाएं।
  3. मसाले और अदरक लहसुन पेस्ट डालें, तेल निकलने तक इसे भूनें ।
  4. अब नमक और कटा धनिया डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
  5. एक कटोरे में अंडा और दूध को एक साथ फेंटे।
  6. पैन में धीरे धीरे मसालों में अंडे का मिश्रण डालें और मिलाए।
  7. अंडे को आवश्यक गाढा होने तक पकाएँ।
  8. रोटी या पाव, या टोस्ट के साथ परोसें।
मेरी टिप: akuri को धीमी आंच पर पकाएं जिससे अंडा धीरे-धीरे पके और मसाले के साथ अच्छी तरह से मिल जाएं और मिश्रण मलाईदार और स्वादिष्ट बन सकें ।

Reviews for Parsi Akuri in hindi (3)

Niyaz Laiq2 years ago
I love Akuri, but never had the recipe. Thanks for this - I can eat it almost every day :D
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Sukhmani Bedi2 years ago
God that looks heavenly!
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Smita Bhattacharya2 years ago
Awesome!! Loved it!! You are truly,absolutely,already a winner when it comes to food.. Three cheers to you Rhea!!!
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