मलेशियन चिकन करी | Malaysian Chicken Curry in Hindi

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द्वाराRuchira Hoon
निर्मित तिथि 2nd Sep 2015
  • मलेशियन चिकन करी, How to make मलेशियन चिकन करी
मलेशियन चिकन करीRuchira Hoon
  • मलेशियन चिकन करी | Malaysian Chicken Curry in Hindi (35 लाइक्स )

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  • Ruchira Hoon
    निर्मित तिथि 2nd Sep 2015

Malaysian Chicken Curry, a mouth-watering delicacy which no one can resist. Most people try this amazing dish at restaurants, but with this recipe you can easily make it at home with the same taste. This super quick and easy recipe is written by Ruchira Hoon. Malaysian Chicken Curry is a dish which demands no explanations, it's a whole world of flavour in itself. Malaysian Chicken Curry is a very simple and easy recipe to prepare. The time required to make this recipe is not very much, but the delicious taste it renders is just remarkable. This recipe of Malaysian Chicken Curry by Ruchira Hoon is perfect to serve 6 people. Even beginners can also try this recipe. The recipe is explained step by step with pictures that it becomes very easy to understand each and every step, which actually turns out to be very useful. So, the next time you have a get together, night party, kitty party or any other occasion don't forget to try out the absolutely amazing Malaysian Chicken Curry.

  • तैयारी का समय0मिनट
  • पकाने का समय30मिनट
  • पर्याप्त6लोग

Video for key ingredients

  • How to make Coconut Milk

  • Homemade Chicken Stock

मलेशियन चिकन करी रेसिपी

मलेशियन चिकन करी बनाने की सामग्री ( Malaysian Chicken Curry Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • 1 छोटा चम्मच तेल
  • 300 ग्राम चिकन ब्रेस्ट लंबा-लंबा कटा हुआ
  • 2 आलू आधा उबला और चौकोर कटा हुआ
  • 1 प्याज
  • 1 दालचीनी का टुकड़ा
  • 1 लेमन ग्रास का डंठल
  • 4-5 काफेर नींबू के पत्ते
  • 1 छोटा चम्मच करी पावडर
  • 1 छोटा चम्मच मछली(फिश) सॉस
  • 3 बड़ा चम्मच पाम शुगर(पाम चीनी)
  • 100 मिली. चिकन स्टॉक या पानी
  • 300 मिली. नारियल दूध(गाढ़ा)
  • नमक स्वादानुसार
  • नींबू का रस स्वादानुसार
  • हरा धनिया सजाने के लिए

मलेशियन चिकन करी बनाने की विधि ( Malaysian Chicken Curry Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. एक पैन में तेल गर्म करें और उसमें प्याज को आर-पार दिखने तक धीमी आंच पर तलें। फिर इसमें दालचीनी के टुकड़े और आलू डालें और तेज आंच पर 3 मिनट तक पकाएं।
  2. अब चिकन के टुकड़े डालें और हिलाते हुए 3 मिनट तक फ्राय करें। इसके बाद करी पावडर, मछली सॉस, लेमन ग्रास और काफेर नींबू पत्तों की आधी मात्रा डालें।
  3. आंच धीमी कर दें और चिकन पक जाने तक 10 मिनट तक पकाते रहें।
  4. अब इसमें नारियल दूध मिलाएं और बाकि बचे काफेर नींबू पत्ते भी डाल दें। स्वाद चखकर तय कर लें और फिर आंच बंद कर दें।
  5. इसमें थोड़ा नींबू रस निचोड़ दें। धनिया पत्तों से सजाएं और चावल के साथ गर्मागर्म परोसें।
मेरी टिप: इस करी को और अच्छा फ्लेवर देने के लिए आप इसमें 1 छोटा चम्मच थाइ करी पेस्ट मिला सकते हैं।

Reviews for Malaysian Chicken Curry in hindi (2)

Sonali Bahetia year ago
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Shukla Basua year ago
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