अंगूर की कटी मिटी सब्जी | Angur ki kati mitti in Hindi

3 रिव्यूज़
रेट करें
द्वाराMalti Purohit
निर्मित तिथि 10th Mar 2017
  • अंगूर की कटी मिटी सब्जी, How to make अंगूर की कटी मिटी सब्जी
अंगूर की कटी मिटी सब्जीMalti Purohit
  • अंगूर की कटी मिटी सब्जी | Angur ki kati mitti in Hindi (6 लाइक्स )

  • 3 रिव्यूज़
    रेट करें
  • Malti Purohit
    निर्मित तिथि 10th Mar 2017

About Angur ki kati mitti in hindi

हेल्थी रेसिपी

Angur ki kati mitti is a delicious and yummilicious dish which is one of the popular dish of Rajasthan. Angur ki kati mitti is an easy yet mouthwatering recipe for you to enjoy. It is a great alternative when you want something really perfect to eat. Restaurant style Angur ki kati mitti is liked by everyone and is easily available at almost every restaurant. You can also call it as a quick and easy recipe which you can make at your home. The preparation time of this recipe is 10.0 and it takes 15.0 to cook it properly. It is an amazing dish which is liked by the people of every region. By the help of this recipe you can definitely know how to make a perfect Angur ki kati mitti. It is an amazing dish which is perfectly appropriate for any occasion. Angur ki kati mitti is delicious as well as healthy dish because it contains large amount of health benefiting nutrients. It is a perfect dish to prepare for the beginners. Cooking Angur ki kati mitti is an art and while preparing this dish you can feel the aroma of this delicious Angur ki kati mitti. Surprise your family and friends by preparing this hotel style Angur ki kati mitti at your home.

  • तैयारी का समय10मिनट
  • पकाने का समय15मिनट
  • पर्याप्त4लोग
अंगूर की कटी मिटी सब्जी रेसिपी

अंगूर की कटी मिटी सब्जी बनाने की सामग्री ( Angur ki kati mitti Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • अंगूर 250 ग्राम
  • क्रीम 50 ग्राम
  • 2 हरी मिर्च
  • नमक स्वादनुसा र
  • जीरा एक छोटा चमच्च
  • आयल एक छोटी चमच्च
  • मिल्क अध् कप
  • टमाटर 1

अंगूर की कटी मिटी सब्जी बनाने की विधि ( Angur ki kati mitti Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. टमाटर, हरि मिर्च, को मिक्सी में पीस ले
  2. कढ़ाई में तेल गर्म करके जीरा का छोंक दे
  3. पिसा हुआ टमाटर ऐड कर दे
  4. उबल आने पर मिल्क ऐड कर दे और अंगूर डाल दें
  5. 5 मिनट पकाये फिर क्रीम मिक्स कर दे 5 मिनट बाद गेस बंद कर दे
  6. पराते के साथ खाएं
मेरी टिप: आप चाहे तो अदरक लहसुन और प्याज़ का पेस्ट बी ऐड कर सकते हे

Reviews for Angur ki kati mitti in hindi (3)

Sheetal Sharma5 months ago
Bahut badiya recipe!
Reply

shyama thanvi5 months ago
मस्त :ok_hand::ok_hand:
Reply

Sukhmani Bedi5 months ago
यह मैंने टास्ते करी है, बहुत अछि बनती है
Reply

आपने यह रेसिपी बनायी है? फोटो शेयर करें