बंगाली आमलेट करी | Bangali amlet kari in Hindi

1 रिव्यू
रेट करें
द्वाराPooja Jha
निर्मित तिथि 27th Mar 2017
  • बंगाली आमलेट करी, How to make बंगाली आमलेट करी
बंगाली आमलेट करीPooja Jha
  • बंगाली आमलेट करी | Bangali amlet kari in Hindi (3 लाइक्स )

  • 1 रिव्यू
    रेट करें
  • Pooja Jha
    निर्मित तिथि 27th Mar 2017

About Bangali amlet kari in hindi

Yummy kari

Bangali amlet kari is a mouthwatering dish which is perfect to serve at any occasion. It is a recipe of West Bengal cuisine which is very famous in the whole worldwide. This is very amazing in taste and it contains a lot of health benefiting nutrients. It is a quick and easy recipe and you can easily prepare restaurant style Bangali amlet kari at your home. Bangali amlet kari by Pooja Jha will help you to prepare the perfect Bangali amlet kari at your home. You don't need any extra effort or time to prepare this. It just needs 0.0 for the preparation and 15.0 for cooking. Whether it is a grand party or a normal kitty party, it is a perfect dish to serve and to get the compliments from your guests. This recipe follows the perfect art of cooking that gives an amazing texture to this and differentiate it from other dishes. In the Better Butter recipes, you will find the step by step process of this recipe by which you can know how to make the delicious Bangali amlet kari.

  • तैयारी का समय0मिनट
  • पकाने का समय15मिनट
  • पर्याप्त4लोग
बंगाली आमलेट करी रेसिपी

बंगाली आमलेट करी बनाने की सामग्री ( Bangali amlet kari Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • अंडे 4
  • बेसन 1 चम्मच
  • दही 20 g
  • प्याज 2 बारीक कटा हुआ
  • लहसुन का पेस्ट 1 चम्मच
  • अदरक का पेस्ट 1 चम्मच
  • जीरा पावडर 1 चम्मच
  • टमाटर 2 बारीक कटा हुआ
  • हल्दी
  • नमक
  • लाल मिर्च पाउडर

बंगाली आमलेट करी बनाने की विधि ( Bangali amlet kari Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. सबसे पहले 2 अंडे का आमलेट बना लें और 2 अंडे को भाप लें अब एक कठाही में तेल डाले तेल गर्म होने पर एक चुटकी जीरा डाले फिर बारीक कटी प्याज डालें 1 min चलाने के बाद लहसुन का पेस्ट,अदरक का पेस्ट डाल कर 1 min चलाए अब टमाटर, नमक,हल्दी पाउडर और लाल मिर्च पाउडर डाल कर थोडी देर चलाए। अब दही और बेसन डाले और कुछ देर तक चलाए।अब उबलेहुए अंडे और आमलेट को पिस पिस काट कर मीला ले और थोडी देर चला कर पानी डाल दें और 5 min उबाल आने पर गैस बंद कर दें। गर्म मसाला पाउडर चाहे तो डाल सकते हैं पानी के साथ।
  2. अब आपका बंगाली आमलेट करी तैयार हैं।बारीक कटी धनीया पत्ता डाल कर सजा ले।
मेरी टिप: आप चाहें तो बिना उबले हुए अंडे के भी इसे बना सकते हैं।

Reviews for Bangali amlet kari in hindi (1)

Sheetal Sharma5 months ago
Acha recipe
Reply

आपने यह रेसिपी बनायी है? फोटो शेयर करें