खस्ता कचौरी | Khasta kachori in Hindi

0 रिव्यूज़
रेट करें
द्वाराRuchi Srivastava
निर्मित तिथि 16th Apr 2017
  • खस्ता कचौरी, How to make खस्ता कचौरी
खस्ता कचौरीRuchi Srivastava
  • खस्ता कचौरी | Khasta kachori in Hindi (4 लाइक्स )

  • 0 रिव्यूज़
    रेट करें
  • Ruchi Srivastava
    निर्मित तिथि 16th Apr 2017

About Khasta kachori in hindi

चटपटी और स्वादिष्ट

The delicious and mouthwatering Khasta kachori is a famous dish of East Indian and is very much popular in the whole worldwide. This dish is often reserved for any special occasion like parties or festivals. Khasta kachori is the best option for you when you want to eat or cook something really perfect. It is an amazing dish which is liked by the people of every age group. The flavorful and saporous ingredients are the key to the amazing taste of Khasta kachori. Ruchi Srivastava shared this Khasta kachori recipe which is perfect to serve for 6 people. The step by step process with pictures will help you to know how to make the delicious Khasta kachori. It is not a typical restaurant style recipe but a simple homely comforting recipe which is best to understand for the beginners. It is an easy and simple recipe that is perfect to make in a jiffy for a weekend lunch or dinner. Try this delicious Khasta kachori recipe at your home and surprise your family and friends.

  • तैयारी का समय30मिनट
  • पकाने का समय30मिनट
  • पर्याप्त6लोग
खस्ता कचौरी रेसिपी

खस्ता कचौरी बनाने की सामग्री ( Khasta kachori Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • 2 कप भीगी हुई मूंग दाल
  • 3-4 हरी मिर्च
  • एक टुकडा अदरक
  • 1 1/2 टी स्पून सौफ
  • 1 चम्मच साबूत धनिया
  • 3-4 काली मिर्च
  • 1/2 चम्मच जीरा
  • एक चम्मच अमचूर
  • 2 बडे चम्मच तेल
  • 3 कप मैदा
  • 1 कप आटा
  • 3 बडे चम्मच तेल मोयन के लिए
  • नमक
  • तलने के लिए तेल

खस्ता कचौरी बनाने की विधि ( Khasta kachori Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. भीगी हुई दाल को अच्छी तरह धो कर सूखा पीस ले
  2. सारे सूखे मसालों को भुन कर पीस ले
  3. एक कड़ाई में तेल गर्म करके उसमें दाल, मसाले, और नमक डालकर अच्छी तरह भुन ले, और ठंडा होने के लिए रख दें
  4. आटा तैयार करके 15 मिनट के लिए रख दें
  5. आटे की लोई बनाकर उसमें तैयार दाल को भर कर हल्के हाथों से बेल ले, इसी प्रकार सभी कचौरी तैयार कर ले
  6. कड़ाई तेल गर्म करें और कचौरी को सुनहरा होने तक तल लें
मेरी टिप: कचौरी को धीमी आँच पर तले

Reviews for Khasta kachori in hindi (0)

आपने यह रेसिपी बनायी है? फोटो शेयर करें