टमाटर मुर्ग़ | Tamatar murg in Hindi

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द्वाराsana Tungekar
निर्मित तिथि 12th May 2017
  • टमाटर मुर्ग़, How to make टमाटर मुर्ग़
टमाटर मुर्ग़sana Tungekar
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  • sana Tungekar
    निर्मित तिथि 12th May 2017

About Tamatar murg in hindi

लज़ीज़ मुर्ग़ सादे मसले और टमाटर की ग्रेवी में बना ये मुर्ग़ किसी भी डिनर पार्टी की जान है!सादे मसाले इसे लाइट व टेस्टी बनाते हैं और हैल्थ के लिए एकदम सही।

Tamatar murg is an aromatic, flavorful and delicious dish which is very much popular in Mughlai. The name itself get juices flowing in your mouth and this dish has a heavenly experience in every bite. When Tamatar murg is cooked perfectly it can turn into a dish beyond excellence. It is a recipe of delight which no one can resist. You can try this amazing Tamatar murg at the restaurants and you can also prepare it at your home. People of different region prepare this dish differently according to their own taste. This quick and easy recipe requires only 20.0 for the preparation and 30.0 to cook it perfectly. On the Better Butter website, you can find the recipe of Tamatar murg by sana Tungekar in step by step with pictures so you can easily learn how to cook the perfect Tamatar murg at your home without any difficulties. Tamatar murg is one of the representative dishes of Mughlai which you can serve in any special occasions.

  • तैयारी का समय20मिनट
  • पकाने का समय30मिनट
  • पर्याप्त3लोग
टमाटर मुर्ग़ रेसिपी

टमाटर मुर्ग़ बनाने की सामग्री ( Tamatar murg Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • 1 फुल ब्रॉयलर चिकन
  • ४ बड़े टमाटर
  • ३ बड़े आलू
  • २ बड़े प्याज़
  • १ बाद चम्मच रेडी टमाटर प्यूरी
  • ४ बड़े चम्मच तेल
  • १ छोटे चम्मच लाल मिर्च
  • १ छोटा चम्मच गरम मसाला
  • १ छोटा चम्मच धनिया ज़ीरा पावडर
  • १ -२ स्टार अनीस
  • २ तेज पत्ते

टमाटर मुर्ग़ बनाने की विधि ( Tamatar murg Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. चिकन को साफ धो लें
  2. इसे अदरक लहसुन पेस्ट व नमक लगा कर रख दें
  3. प्याज़ और टमाटर बारीक काट कर गरम तेल में डाल दें
  4. इन्हें कुछ समय भून कर चिकेन इसमे डाल दें और भुने
  5. अब इसमें मसाले और टोमेटो प्यूरी डाल दें
  6. इससे ढक कर स्लो में पकाएं इसके ही पानी में पकने दे 15-20 मिनेट्स
  7. ये खुद के रस में स्लो में पके यही टेस्ट को बढ़ाता है
  8. अब इसे चेक कर चिकन अगर पक गया है ,तोह ढक कर 5 मिनट रखें
  9. इसे अब बाउल में निकल लें1
  10. टमाटर चिकेन अब बघारे चावल के साथ परोसें
मेरी टिप: इस चिकन को स्लो पकने दें

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