पालक चना कबाब | Palak chana kabab in Hindi

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द्वाराGeeta Sachdev
निर्मित तिथि 13th Jun 2017
  • पालक चना कबाब, How to make पालक चना कबाब
पालक चना कबाबGeeta Sachdev
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  • Geeta Sachdev
    निर्मित तिथि 13th Jun 2017

About Palak chana kabab in hindi

बची हुई सब्जियों से बने स्वादिष्ट मज़ेदार लज़ीज़ कबाब

Palak chana kabab, a marvellous creation to spice up your day. Palak chana kabab is one dish that no matter how much the stomach might be full, you just can't stop yourself from having a bite. The relishing flavours, the appealing texture and the amazing aroma absolutely is just mouth-watering. The aroma which arises while cookingPalak chana kabab is just too tempting. This amazing recipe is provided by Geeta Sachdev. Be it kids or adults, no one can get away from this delicious dish. How to make Palak chana kabab is a question which arises in people's mind quite often. So, the answer to this question is the simple yet exotic recipe by of Palak chana kababby Geeta Sachdev. This recipe can even be tried by beginners. A few secret ingredients in this recipe just makes it the way it is served in restaurants. Palak chana kabab is just the appropriate recipe to serve as many as 4. The cooking time for this delicacy is not much. So, the next time you have a get together or a night party at home, don't forget to check and try out this recipe. It's that one delicacy that everyone's definitely going to love it!

  • तैयारी का समय10मिनट
  • पकाने का समय10मिनट
  • पर्याप्त4लोग
पालक चना कबाब रेसिपी

पालक चना कबाब बनाने की सामग्री ( Palak chana kabab Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • एक कटोरी बचा हुआ पालक आलू या मेथी आलू ।
  • एक कटोरी बची हुई चने की सब्जी
  • आधा कटोरी ब्रेड क्रम्बस
  • एक चौथाई कटोरी चिवड़ा
  • एक चौथाई कटोरी तेल तलने के लिए
  • आधा चम्मच नमक
  • आधा चम्मच गर्म मसाला
  • आधा चम्मच चाट मसाला
  • आधा चम्मच लालमिर्च पाउडर
  • आधा चम्मच धनिया पाउडर

पालक चना कबाब बनाने की विधि ( Palak chana kabab Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. चनों का अतिरिक्त पानी छन्नी में निकाल लें
  2. तेल को छोड़ कर अन्य सभी सामग्रियों को एक बड़ी प्लेट में मिला लें ।
  3. सभी को हाथ से अच्छे से मिक्स कर के सींक पर लपेट दें व कबाब की शेप दें और सूखे चिवड़े के ऊपर लपेट दें ।
  4. अपनी इच्छानुसार कबाब या टिक्की बनालें
  5. अब सभी को तेल में शैलो फ्राई कर लें ।
मेरी टिप: चिवड़ा और ब्रेड क्रम्बस की मात्रा कबाब बांधने के लिए घटा बढ़ा सकते हैं ।

Reviews for Palak chana kabab in hindi (1)

Tanya Chauhan2 months ago
Amazing..
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