पनीर मटर कुलचा | Paneer matar kulcha in Hindi

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द्वाराNeetu Rohilla
निर्मित तिथि 25th Jun 2017
  • पनीर मटर कुलचा, How to make पनीर मटर कुलचा
पनीर मटर कुलचाNeetu Rohilla
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    निर्मित तिथि 25th Jun 2017

About Paneer matar kulcha in hindi

जब रोटी खाने का मन न करें तो गर्मागर्म मटर कुलचा बनाएं।

Paneer matar kulcha, a deliciously amazing recipe to treat your family members. This recipe of Paneer matar kulcha by Neetu Rohilla will definitely help you in its preparation. Surprisingly the preparations for Paneer matar kulcha can be done within 10.0. Isn't it interesting. Also, the time taken for cooking Paneer matar kulcha is not very much. With such flavoursome ingredients, the dish is definitely going to come out superb! This recipe is almost perfect to serve 4 people.A lot of times making Paneer Tikka can be quite tricky, so the recipe in Better Butter can help you in making it. The aroma which arises while cooking Paneer matar kulcha is just too tempting. Cooking Paneer matar kulchaat home might be a little tedious but when your whole family would enjoy the meal, all your efforts would be totally worth it. The recipe can be turned and twisted in a lot of ways to make it more interesting. This recipe of Paneer matar kulcha is so simple and easy that even beginners can try it out. So, the next time you have a party at home do not forget to check out the recipe ofPaneer matar kulcha from Better Butter.

  • तैयारी का समय10मिनट
  • पकाने का समय15मिनट
  • पर्याप्त4लोग
पनीर मटर कुलचा रेसिपी

पनीर मटर कुलचा बनाने की सामग्री ( Paneer matar kulcha Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • मैदा 2 कप
  • दूध 1 कप
  • रिफाइंड
  • नमक
  • स्टफिंग के लिए
  • मटर उबले हुए
  • प्याज बारीक कटे हुए
  • पनीर
  • जीरा पाउडर
  • हल्दी पाउडर
  • धनिया पाउडर
  • लाल मिर्च पाउडर
  • नमक स्वादानुसार

पनीर मटर कुलचा बनाने की विधि ( Paneer matar kulcha Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. सबसे पहले एक बाउल में मैदा बेकिंग पाउडर और नमक मिलाएँ
  2. अब उसमें रिफाइंड और दूध डालकर मुलायम आटा तैयार कर ले।
  3. आटा को एक घंटे तक रखा रहने दे ताकि वो फूल जाए।
  4. अब कड़ाही ले उसमें तेल डाले।
  5. जीरा डाले मैश किए हुए मटर, नमक, मिर्च ,हल्दी, धनिया डाल कर अच्छे से मिला लें।
  6. फिर उसमें कदुकस किया हुआ पनीर डालकर अच्छी तरह मिला लें।
  7. आटा की लोई बनाकर बेल ले उसमें भरावन भरे।
  8. हल्के हाथों से बेले
  9. अब नानस्टिक तवे पर धीमी आंच पर सेंक ले, और गर्मागर्म परोसे।
मेरी टिप: भरावन के लिए आप अपनी पसंद का कोई ओर मसाला भी तैयार कर सकते हो।

Reviews for Paneer matar kulcha in hindi (2)

Ruchika Mehta2 months ago
awesome...
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Anuradha Jassal2 months ago
Yummy
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