इंडो-चाइनीज़ स्टाइल लैंब फ्राय | Indo-Chinese style Lamb Fry in Hindi

0 रिव्यूज़
रेट करें
द्वाराDhanya Samuel
निर्मित तिथि 26th Jul 2015
  • इंडो-चाइनीज़ स्टाइल लैंब फ्राय, How to make इंडो-चाइनीज़ स्टाइल लैंब फ्राय
इंडो-चाइनीज़ स्टाइल लैंब फ्रायDhanya Samuel
  • इंडो-चाइनीज़ स्टाइल लैंब फ्राय | Indo-Chinese style Lamb Fry in Hindi (47 लाइक्स )

  • 0 रिव्यूज़
    रेट करें
  • Dhanya Samuel
    निर्मित तिथि 26th Jul 2015

The delicious and mouthwatering Indo-Chinese style Lamb Fry is a famous dish of Fusion and is very much popular in the whole worldwide. This dish is often reserved for any special occasion like parties or festivals. Indo-Chinese style Lamb Fry is the best option for you when you want to eat or cook something really perfect. It is an amazing dish which is liked by the people of every age group. The flavorful and saporous ingredients are the key to the amazing taste of Indo-Chinese style Lamb Fry. Dhanya Samuel shared this Indo-Chinese style Lamb Fry recipe which is perfect to serve for 4 people. The step by step process with pictures will help you to know how to make the delicious Indo-Chinese style Lamb Fry. It is not a typical restaurant style recipe but a simple homely comforting recipe which is best to understand for the beginners. It is an easy and simple recipe that is perfect to make in a jiffy for a weekend lunch or dinner. Try this delicious Indo-Chinese style Lamb Fry recipe at your home and surprise your family and friends.

  • तैयारी का समय0मिनट
  • पकाने का समय75मिनट
  • पर्याप्त4लोग
इंडो-चाइनीज़ स्टाइल लैंब फ्राय रेसिपी

इंडो-चाइनीज़ स्टाइल लैंब फ्राय बनाने की सामग्री ( Indo-Chinese style Lamb Fry Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • 500 ग्राम बोनलेस लैंब
  • Salt to season
  • 2 छोटा चम्मच ताजी पिसी हुई काली मिर्च
  • 4 बड़ा चम्मच सोया सॉस
  • 1 लाल मिर्च चौकोर कटा
  • 3 हरी मिर्च चिरा लगाई हुई
  • 1 छोटा चम्मच कश्मीरी लाल मिर्च पावडर
  • 2 बड़ा चम्मच वनस्पति तेल
  • 2 लहसुन लौंग बारिक कटे
  • हरी प्याज कटी हुई सजाने के लिए
  • आधा कप ताजा हरा धनिया बारिक कटा

इंडो-चाइनीज़ स्टाइल लैंब फ्राय बनाने की विधि ( Indo-Chinese style Lamb Fry Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. लैंब के टुकड़ों में नमक, काली मिर्च और सोया सॉस लगाएं और इसे 1 घंटे तक मैरिनेट होने के लिए छोड़ दें। इसके बाद एक कूकर में इन्हें थोड़ा पानी डालकर 3/4 मात्रा तक पक जाने तक पकाएं।
  2. अब एक पैन में तेल गर्म करें और उसमें प्याज और हरी मिर्च फ्राय करें। फिर इसमें लैंब के टुकड़े, उनका स्टॉक और लाल मिर्च पावडर डालें औऱ धीमी आंच पर पकाएं।
  3. थोड़ी देर बाद आंच तेज कर दें और मटन के टुकड़ों को मसाले अच्छे से चिपकने दें। अगर जरुरत हो तो नमक भी डाल दें।
  4. फिर इन्हें कटी हरी प्याज और धनिया से सजाकर परोसें।

Reviews for Indo-Chinese style Lamb Fry in hindi (0)

आपने यह रेसिपी बनायी है? फोटो शेयर करें