बीटरूट चॉप्स | Beetroot Chops in Hindi

8 रिव्यूज़
रेट करें
द्वाराSouvik Mukherjee
निर्मित तिथि 28th Feb 2016
  • बीटरूट चॉप्स, How to make बीटरूट चॉप्स
बीटरूट चॉप्सSouvik Mukherjee
  • बीटरूट चॉप्स | Beetroot Chops in Hindi (143 लाइक्स )

  • 8 रिव्यूज़
    रेट करें
  • Souvik Mukherjee
    निर्मित तिथि 28th Feb 2016

Beetroot Chops, a succulent delicacy which is famous all over the world. Beetroot Chops is one dish which makes its accompaniments tastier. With the overflow of flavours, Beetroot Chops has always been everyone's favourite. This recipe by Souvik Mukherjee is the perfect one to try at home for your family. It's a get together at home and you realise that you want to make a Beetroot Chops, just the perfect situation when you realise that you need to know how to make the perfect Beetroot Chops. So, at that time you can try out this delicious recipe by Souvik Mukherjee. The recipe of Beetroot Chopsis very simple and can be made in restaurant style using a few ingredients. The time taken while preparing Beetroot Chops is 20.0. This recipe of Beetroot Chops is perfect to serve 4. Beetroot Chops is just the appropriate option to prepare when you have a get together or night party at home. And do remember that be it kids or grownups, everyone just absolutely love it. So do try it next time!

  • तैयारी का समय10मिनट
  • पकाने का समय20मिनट
  • पर्याप्त4लोग
बीटरूट चॉप्स रेसिपी

बीटरूट चॉप्स बनाने की सामग्री ( Beetroot Chops Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • 1 मध्यम आकार का चुकंदर(बीटरूट) उबला हुआ
  • 1 मध्यम आकार का आलू उबला हुआ
  • 3-4 लहसुन लौंग मसले हुए
  • आधा छोटा चम्मच काली मिर्च पावडर
  • 1.5 कप ब्रेडं क्रंब्स
  • नमक स्वादानुसार
  • 2 अंडे
  • डीप फ्राय करने के लिए तेल

बीटरूट चॉप्स बनाने की विधि ( Beetroot Chops Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. एक बड़े कटोरे में उबले चुकंदर और आलू को एक साथ मसल लें।
  2. फिर इसमें नमक, काली मिर्च पावडर और मसले लहसुन अच्छे से मिलाएं।
  3. एक कटोरे में अंडों को फेंट लें।
  4. चुकंदर-आलू मिश्रण के चित्र में दिखाए गए आकार जितना चॉप्स बना लें।
  5. हर चॉप को फेंटे हुए अंडों में डुबोकर , फिर ब्रेड क्रंब्स में चारों तरफ घुमा लें।
  6. इस प्रक्रिया को डबल कोटिंग के लिए एक बार औऱ दोहराएं और फिर इन्हें बगल रख दें।
  7. एक कढ़ाई में तेल गर्म करें। उसमें हल्के-हल्के इन चॉप्स को डालें और सुनहरा भूरा होने तक तलें। फिर बाहर निकालकर तेल रिसने दें।
  8. चटनी या सॉस के साथ गर्मगर्म परोसिए।
मेरी टिप: While the chops are getting fried, be gentle and avoid stirring too much as the chops might break.

Reviews for Beetroot Chops in hindi (8)

Vandana Saran8 months ago
Instead of egg can we use refined flour(maida)
Reply

Dr-Neha Mahajan Vaze9 months ago
Any replacement for egg
Reply

Deepti Parkara year ago
Reply

Kinjal Tarea year ago
I am vegetarian so what can I replace with egg?
Reply

Misti mistia year ago
These chops tastes more good when roasted peanuts are added in with the mashed potatoes ..
Reply

Bindiya Sharmaa year ago
Lovely recipe and lovely description..so nostalgic!
Reply

Sakshi Khannaa year ago
What a lovely presentation! Looks tempting to try :)
Reply

Shweta Srivastavaa year ago
Looks amazing! I would like to try it out :D
Reply

आपने यह रेसिपी बनायी है? फोटो शेयर करें