Classic Basil Pesto | How to make Classic Basil Pesto

By BetterButter Editorial  |  23rd May 2016  |  
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  • Classic Basil Pesto, How to make Classic Basil Pesto
Classic Basil Pestoby BetterButter Editorial
  • Prep Time

    10

    mins
  • Cook Time

    2

    mins
  • Serves

    8

    People

561

2

Video for key ingredients

  • How to make Pesto

About Classic Basil Pesto Recipe

A super simple recipe that barely takes any time to make. The only thing you need is to grate that cheese.

क्लासिक बेसिल पेस्टो एक लोकप्रिय इटालियन व्यंजन है जो पुरे भारत में बहुत ही लोकप्रिय है। इसे आप किसी भी विशेष अवसर पर परोस सकते हैं। किसी भी त्यौहार या पार्टी में क्लासिक बेसिल पेस्टो एक प्रभावशाली व्यंजन सिद्ध हो सकता है। क्लासिक बेसिल पेस्टो का नाम सुनते ही भूख और भी ज्यादा बढ़ जाती है और कोई भी खुद को इसे खाने से रोक नहीं पाता है। क्लासिक बेसिल पेस्टो को खाने पर इसकी हर एक बाईट में आपको एक अनोखा अनुभव मिलेगा। आप घर पर भी रेस्टोरेंट स्टाइल क्लासिक बेसिल पेस्टो बना सकते हैं। इसे बनाना बहुत ही आसान है, बेटर बटर के क्लासिक बेसिल पेस्टो इन हिंदी में आपको क्लासिक बेसिल पेस्टो बनाने की आसान विधि मिल जाएगी जिसकी सहायता से आप इसे कभी भी बना सकते हैं। यह एक बहुत ही झटपट से बनने वाली रेसिपी है, इसकी तैयारी में 10 मिनट मिनट लगता है और पकाने में 2 मिनट लगता है। तो अगली बार जब भी आपके घर पे मेहमान आये तो देखना न भूलें इस रेसिपी को।

Classic Basil Pesto

Ingredients to make Classic Basil Pesto

  • 6 cups gently packed basil leaves
  • 1/2 cup pine nuts
  • 1/2 cup grated Parmesan cheese, or any other hard cheese
  • 1 to 2 garlic cloves
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/4 to 1/2 cup extra-virgin olive oil
  • a squeeze of lemon juice

How to make Classic Basil Pesto

  1. Blend half the basil with the nuts, cheese, and garlic: Combine half of the basil with the nuts, cheese, cloves, and salt in a blender or food processor. Blend continuously until the ingredients are finely chopped.
  2. Blend in the rest of the basil: Scrape down the sides of the bowl and add the rest of the basil. Blend until a uniform paste has formed. Scrape down the sides of the bowl as needed.
  3. Stream in the olive oil: With the blender running, stream in the olive oil. Continue blending as needed until the olive oil is emulsified into the basil and the pesto looks uniform.
  4. Pour a little olive oil over the surface, cover, and refrigerate for up to a week. Pesto can also be frozen for several months.

Reviews for Classic Basil Pesto (2)

Rashmirekha Dash2 years ago

thanks a lot
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Trishna Gogoi2 years ago

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