Open-faced Sandwiches | How to make Open-faced Sandwiches

By Sanjeeta KK  |  14th Aug 2015  |  
4.8 from 17 reviews Rate It!
  • Open-faced Sandwiches, How to make Open-faced Sandwiches
Open-faced Sandwichesby Sanjeeta KK
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    15

    mins
  • Serves

    2

    People

5564

17





About Open-faced Sandwiches Recipe

One of the breakfast dishes which is a Sunday favorite at my home is this savory vegetable open faced sandwiches.

आज हम बहुत ही आसान और साधारण सा व्यंजन बनाएंगे जिसे सभी उम्र के लोगों के द्वारा पसंद किया जाता है। खुले हुए सैंडविच बहुत ही स्वादिष्ट और लाजवाब व्यंजन है जो पुरे भारत में काफी लोकप्रिय है। खुले हुए सैंडविच एक ऐसी डिश है नाम सुनते ही सबके मुँह में पानी आ जाता है । इस लज़्ज़तदार खुले हुए सैंडविच को आप किसी भी पार्टी या विशेष अवसर पर बना सकते हैं । झटपट से बनने वाली इस रेसिपी की तैयारी में सिर्फ कुछ मिनट का समय लगता है और अच्छी तरह से पकाने में 15 मिनट का समय लगता है। बेटर बटर के खुले हुए सैंडविच इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिलेगी जिसकी सहायता से आप बड़े ही आसानी से ढाबा स्टाइल खुले हुए सैंडविच बना सकते हैं। Sanjeeta KK द्वारा लिखी गयी इस रेसिपी में आपको इसे बनाने की क्रमशः विधि मिलेगी जो 2 लोगो को सर्वे करने के लिए पर्याप्त है। तो इंतज़ार किस बात का है जल्दी से ये आसान सी रेसिपी देखिये और घर पर खुले हुए सैंडविच बना कर सबका दिल जीत लीजिये।

Open-faced Sandwiches

Ingredients to make Open-faced Sandwiches

  • 3 slices of brown bread
  • 1/2 cup chickpea flour
  • 1/2 cup green gram sprouts
  • 2 green chilies
  • 1 large onion
  • 1 large tomato
  • 1 capsicum
  • coriander and mint leaves
  • 1/2 tsp chilly flakes
  • 1/4 tsp. turmeric powder
  • 1/4 tsp salt
  • Pinch of asafoetida powder
  • water as required
  • oil to shallow fry

How to make Open-faced Sandwiches

  1. Wash and finely chop the onion, green chilies, tomato, coriander leaves, mint leaves and capsicum.
  2. Take a large bowl, add in the chickpea flour, sprouts, salt, chilly flakes, asafoetida powder, turmeric powder and stir well to combine all the ingredients together.
  3. Pour required water in the bowl to make the batter of pouring consistency.
  4. Heat a griddle or keep a sandwich toaster ready.
  5. Slice the breads then dip each slice in the batter.
  6. Place each slice on the toaster, scoop out some vegetables from the batter and add it on top of the bread slices.
  7. Sprinkle a few drops of oil and let it cook for 2 to 3 minutes on both the sides.
  8. Serve this delicious open-faced sandwiches with tomato ketchup or any homemade chutney.

My Tip:

You can add any vegetables of your choice to make this breakfast recipe more healthier.

Reviews for Open-faced Sandwiches (17)

atul chikane6 months ago

Nice
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anser thahira10 months ago

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Jyoti Kata year ago

Nice ji
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Gitika Thakura year ago

Great
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Pappy Swaminathan2 years ago

I tried n my family loved it. Thanks
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Anupama Suresh2 years ago

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Sanjana Sreekumar2 years ago

i guess chickpea flour is besan which is available in stores powdered
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Manisha lalwani
a month ago
no dear, besan is gram flour, chickpeas are kabuli chana,

Kanupriya Patwari2 years ago

do u get ready made chickpeas flour or u have to grind chickpeas to make flour
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Ambili Shibu2 years ago

:heart_eyes: :heart_eyes:
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harshitha k2 years ago

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Shalu Ratawal2 years ago

can we make it on the non stick pan??
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Kusum Chhawchharia2 years ago

let's see I will try
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Sushma Bathri2 years ago

great
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Chitra Sundaram2 years ago

I like it.
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Suman Chhaperia2 years ago

healthy dish
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Varsha Ravi2 years ago

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Aarthy Sivashankar2 years ago

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