Palak Pyaaz | How to make Palak Pyaaz

By Sakshi Khanna  |  16th Sep 2015  |  
4.3 from 6 reviews Rate It!
  • Palak Pyaaz, How to make Palak Pyaaz
Palak Pyaazby Sakshi Khanna
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    30

    mins
  • Serves

    2

    People

1215

6





About Palak Pyaaz Recipe

A side dish prepared with spinach and onions saute together.

पालक प्याज एक बहुत ही स्वादिष्ट और लाजवाब व्यंजन है जो पुरे भारत में बहुत ही प्रसिद्ध है। इसका अनूठा स्वाद ही इसे अन्य खानो से अनोखा बनाता है। इसे बनाना बहुत ही आसान है, इसकी तैयारी में केवल कुछ मिनट मिनट का समय लगता है और इसे पकाने में 30 मिनट का समय लगता है। बेटर बटर में आपको पालक प्याज इन हिंदी में इसे बनाने की सरल विधि मिल जाएगी जिसकी सहायता से आप कभी भी बहुत ही आसानी से इसे बना सकते है। Sakshi Khanna की पालक प्याज को आप डाउनलोड कर सकते हैं जो 2 लोगों को सर्व करने के लिए पर्याप्त है। अब जब भी आपके घर में कोई पार्टी हो तो इस रेसिपी को अवश्य बनाये और अपने मेहमानों को खिलाये।

Palak Pyaaz

Ingredients to make Palak Pyaaz

  • 1 bunch of Palak/ spinach
  • 1 cup water
  • 1 onion chopped
  • 2 green chillies
  • 2 tbsp ghee
  • 1 tbsp Corn flour
  • 1 tbsp garlic ginger crushed
  • 1/2 tsp Garam masala
  • A pinch of hing.
  • A pinch of turmeric powder
  • salt as needed

How to make Palak Pyaaz

  1. Blanch the palak with water for 5 mins.
  2. Add the palak and green chillies in a food processor. Process to make a puree.
  3. Heat ghee in a kadai. Add onions and fry until they become slightly brown.
  4. Add the ginger and garlic paste. Fry for 2 mins.Now add turmeric powder and hing. Stir
  5. Add the palak puree and stir well.Add water and the corn flour and mix well to let it dissolve.
  6. Simmer and season garam masala along with salt. Stir unti palak is cooked.

Reviews for Palak Pyaaz (6)

Nayana Mohana year ago

Delicious..
Reply

Saswati Chatterjee2 years ago

i don't have a grinder
Reply

Afreen Motiwala2 years ago

Reply

Pragya Dowlani2 years ago

what can we use in place of cornflore
Reply

kanchan sodah2 years ago

Reply

Komal Gandhi2 years ago

Reply

Cooked it ? Share your Photo