Herb Roasted Chicken | How to make Herb Roasted Chicken

By Bhawya Sankar  |  22nd Sep 2015  |  
4.2 from 4 reviews Rate It!
  • Herb Roasted Chicken, How to make Herb Roasted Chicken
Herb Roasted Chickenby Bhawya Sankar
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    90

    mins
  • Serves

    4

    People

305

4





Video for key ingredients

  • Homemade Mayonnaise

About Herb Roasted Chicken Recipe

It's so easy! It's so scrumptious!! It's so moist and tender!!!

हर्ब्स में भुना हुआ चिकन इटालियन का एक प्रसिद्ध व्यंजन है जो पुरे भारत में बहुत ही लोकप्रिय है। ये स्वाद में बहुत ही उम्दा होता है और आप इसे किसी भी त्योहार या विशेष अवसर पे परोस सकते हैं। लज़्ज़तदार हर्ब्स में भुना हुआ चिकन को आप रोज़ाना इस्तेमाल होने वाले बर्तन का नाम में भी बना सकते हैं। हर्ब्स में भुना हुआ चिकन के हर एक बाइट में आपको एक अनूठा अनुभव मिलेगा जिसकी तुलना आप दूसरे किसी अन्य डिश से नहीं कर सकते हैं। हर्ब्स में भुना हुआ चिकन एक ऐसी डिश है जो आपको लगभग हर रेस्टोरेंट में मिल जाएगी पर सोचिये अगर आप घर पर रेस्टोरेंट स्टाइल हर्ब्स में भुना हुआ चिकन बनाएँगे तो सब कितने अचंभित रह जाएंगे। बेटर बटर के हर्ब्स में भुना हुआ चिकन इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिल जाएगी जिसकी सहायता से आप इसे जब चाहे तब बना सकते हैं। हर्ब्स में भुना हुआ चिकन का स्वाद जितना बढ़िया होता है इसे बनाना उतना ही सरल होता है, इसकी तैयारी में केवल कुछ मिनट मिनट का समय लगता है और इसे पकने में केवल 90 मिनट मिनट का समय लगता है।

Herb Roasted Chicken

Ingredients to make Herb Roasted Chicken

  • Whole chicken - 1 kg
  • 1/2 cup - unsalted butter (room temperature)
  • 1/2 cup - fresh parsley
  • 5 - garlic cloves
  • onion - 1/2
  • lemon - 1/2
  • Salt and pepper for seasoning
  • Twine thread

How to make Herb Roasted Chicken

  1. Roughly chop the fresh parsley leaves and garlic cloves. Set aside.
  2. Preheat the oven to 350°F/180°C.
  3. Take a bowl or a plate. Combine butter, parsley and garlic.
  4. Stuff butter mixture in-between the flesh and skin of the chicken. Turn to the other side of the chicken and stuff again.
  5. Gently press with fingers on chicken skin to spread the butter mixture evenly.
  6. Place onion, lemon halves inside the chicken.
  7. Season the chicken with salt and pepper.
  8. Tie the chicken legs using twine thread.
  9. Place the chicken on baking tray, lined with aluminium foil.
  10. Bake it for 60 to 75 minutes.
  11. Serve hot with Mayonnaise.

Reviews for Herb Roasted Chicken (4)

Punam Tomar2 years ago

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Charu Rajpal2 years ago

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Sakshi Khanna3 years ago

What a beautiful dish!
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Namu Manandhar3 years ago

This chicken looks cooked to perfection :D
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