Home / Recipes / Seviyan paysam

Photo of Seviyan paysam by Neelima Rani at BetterButter
1781
4
0.0(0)
0

Seviyan paysam

May-18-2017
Neelima Rani
5 minutes
Prep Time
15 minutes
Cook Time
4 People
Serves
Read Instructions Save For Later

Recipe Tags

  • Easy
  • South Indian
  • Healthy

Ingredients Serving: 4

  1. दूध - १/२ किलो।
  2. सेवइयां - १०० ग्राम।
  3. घी - १ बड़ा चम्मच।
  4. चीनी - स्वादानुसार।
  5. काजू, किशमिश, बादाम - १ बड़ा चम्मच।
  6. लाल, हरी टूटी फ्रूटी - १ बड़ा चम्मच।

Instructions

  1. काजू और बादाम को बारीक़ काट लें।
  2. एक कड़ाही में घी गरम करें और उसमें सेवइयां सुनहरी होने तक भून लें।
  3. एक भगोने में दूध गरम करे।
  4. उबाल आने पर सेवइयां डाले, गाड़ा होने तक पकाएं।
  5. फिर चीनी डाले, काजू, किशमिश और बादाम डाले।
  6. २ मिनट बाद गैस बंद कर दे।
  7. फ्रीज़ में रख कर ठंडा करें।
  8. टूटी फ्रूटी से सजा कर परोसे।

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE