Matar Paneer | How to make Matar Paneer

By Ruchira Hoon  |  20th Jul 2015  |  
4.8 from 16 reviews Rate It!
  • Matar Paneer, How to make Matar Paneer
Matar Paneerby Ruchira Hoon
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    30

    mins
  • Serves

    4

    People

3466

16





About Matar Paneer Recipe

A favorite dish among the punjabis, which is enjoyed with chapatis, naan or pulao.

मटर पनीर एक बहुत ही स्वादिष्ट और लाजवाब व्यंजन है जो पुरे भारत में बहुत ही प्रसिद्ध है। इसका अनूठा स्वाद ही इसे अन्य खानो से अनोखा बनाता है। इसे बनाना बहुत ही आसान है, इसकी तैयारी में केवल कुछ मिनट मिनट का समय लगता है और इसे पकाने में 30 मिनट का समय लगता है। बेटर बटर में आपको मटर पनीर इन हिंदी में इसे बनाने की सरल विधि मिल जाएगी जिसकी सहायता से आप कभी भी बहुत ही आसानी से इसे बना सकते है। Ruchira Hoon की मटर पनीर को आप डाउनलोड कर सकते हैं जो 4 लोगों को सर्व करने के लिए पर्याप्त है। अब जब भी आपके घर में कोई पार्टी हो तो इस रेसिपी को अवश्य बनाये और अपने मेहमानों को खिलाये।

Matar Paneer

Ingredients to make Matar Paneer

  • 450 gms fresh peas
  • 1 tsp coriander powder
  • 200 gms cottage cheese
  • 1/2 tsp red chilli powder
  • 1/2 tsp turmeric powder
  • 1/2 tsp garam masala
  • 1 large onion finely chopped
  • 2tbsp oil
  • 2 garlic cloves finely chopped
  • 1tsp ginger
  • 1 medium tomato finely chopped
  • salt to taste
  • 1/2 cup curd
  • coriander leaves to garnish

How to make Matar Paneer

  1. 1. Grind together sliced onion, coriander powder, chilli powder, turmeric, ginger and garlic to a fine paste.
  2. 2. Heat oil to smoking in a wok. Fry the paneer cubes till light brown and keep it aside. Fry the spices and peas in the same oil and keep aside.
  3. 3. Add the tomatoes, salt and a little bit of water. Cook till the peas are soft. Add the paneer and simmer for 6 mins.
  4. 4. Add the curd( beaten form and stir well. Cover and cook for 4mins.
  5. 5. Serve hot, garnished with chopped coriander leaves.

Reviews for Matar Paneer (16)

Princy Sharma3 months ago

Tasted too yummy
Reply

Suyash Pandey5 months ago

Very tasty and yummy
Reply

Pinky Patodiya6 months ago

Reply

anita bhartia year ago

Reply

Sharon Mascarenhasa year ago

Tried it tonight... Tastes yummy...
Reply

Bhavana Bhavanaa year ago

Vidhwat onian , garlic resipi
Reply

gargi roya year ago

Nice @easy recipie
Reply

manasa Deevia year ago

Quick and easy recipe.. nice one
Reply

Suhana Mohit Sawlani2 years ago

Reply

Nisha Meena2 years ago

you can add kaju paste also.it enhance the taste.a
Reply

Vimala Sethuraman2 years ago

looks great snd easy to prepare thid dish thanks for sharing ji.
Reply

Madhu ar2 years ago

Reply

jessy John2 years ago

Reply

revathy subbiah2 years ago

Reply

Ruchira Hoon2 years ago

Reply

Vijayalakshmi Sridhar2 years ago

Reply