Fish Fry | How to make Fish Fry

By Sudip Srivastava  |  8th Nov 2015  |  
4.5 from 2 reviews Rate It!
  • Fish Fry, How to make Fish Fry
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    30

    mins
  • Serves

    5

    People

682

2

About Fish Fry Recipe

सोचिये अगर आप घर पर तली मछली । परोसेंगे तो सभी कितने अचंभित हो जाएंगे। यूं तो सभी तली मछली । को रेस्टोरेंट में खाना पसंद करते हैं पर अगर यह घर पर बनी हो तो फिर इसकी बात ही कुछ और होती है। तली मछली । की ख़ास बात यह है की इसे बनाते वक़्त जो सुगंध आती है वह बहुत ही मनमोहक होती है और इसे देखने के बाद भूख और भी ज्यादा बढ़ जाती है। Sudip Srivastava की ये रेसिपी की तैयारी में कुछ मिनट का वक़्त लगता है और इसे अच्छी तरह से पकाने में 30 मिनट का वक़्त लगता है। अगर कभी मेहमान घर पे अचानक से आ जाये तो आप खाने में तली मछली । बना सकते हैं और उन्हें खुश कर सकते हैं। बेटर बटर के तली मछली । इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिलेगी जिसकी सहायता से आप इसे बड़े ही आसानी से बना सकते हैं। तो जब भी आपको कुछ स्पेशल खाने या बनाने का मन करे तो तली मछली । को ट्राई करना ना भूलें।

Fish Fry

Ingredients to make Fish Fry

  • 2 pieces- fish
  • 2 tbsp - kashmiri chilli powder
  • 2 tbsp - coriander Leaves finely chopped -
  • 2 tbsp - curry leaves inely chopped
  • 1 1/2 tbsp - coriander powder
  • 1 tbsp - chilli powder
  • 1 tbsp - ginger garlic paste
  • 1 tbsp - lemon Juice
  • 2 tsp - pepper powder
  • 1 tsp - turmeric powder
  • 1 tsp - garam masala powder
  • salt to taste

How to make Fish Fry

  1. Clean fish pieces and make deep slashes in it.
  2. Mix all the ingredients and add very little water and make it into a thick paste.
  3. Apply masala all over the fish, deep into the slits and slashes.Leave this to marinate for 30 mins.
  4. Heat coconut oil in a pan, place fish over it. Cover it and cook on a medium low heat for 5 to 6 mins.
  5. Now flip over and cook on high heat for 5 more mins. Now the fish is done.
  6. Serve with lemon wedges and onion rings.

Reviews for Fish Fry (2)

Sudip Srivastava3 years ago

Reply

Sujata Limbu3 years ago

Looks amazing :D Do we deep fry this fish or shallow fry?
Reply