Alu hare pyaz ki sabzi(Spring onions and potato stir fry) | How to make Alu hare pyaz ki sabzi(Spring onions and potato stir fry)

By Bindiya Sharma  |  19th Nov 2015  |  
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  • Alu hare pyaz ki sabzi(Spring onions and potato stir fry), How to make Alu hare pyaz ki sabzi(Spring onions and potato stir fry)
Alu hare pyaz ki sabzi(Spring onions and potato stir fry)by Bindiya Sharma
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    15

    mins
  • Serves

    4

    People

1190

3

About Alu hare pyaz ki sabzi(Spring onions and potato stir fry) Recipe

Simple comfort food.

आलू और हरे प्याज की सब्जी उत्तर भारतीय का एक प्रसिद्ध व्यंजन है जो पुरे भारत में बहुत ही लोकप्रिय है। ये स्वाद में बहुत ही उम्दा होता है और आप इसे किसी भी त्योहार या विशेष अवसर पे परोस सकते हैं। लज़्ज़तदार आलू और हरे प्याज की सब्जी को आप रोज़ाना इस्तेमाल होने वाले बर्तन का नाम में भी बना सकते हैं। आलू और हरे प्याज की सब्जी के हर एक बाइट में आपको एक अनूठा अनुभव मिलेगा जिसकी तुलना आप दूसरे किसी अन्य डिश से नहीं कर सकते हैं। आलू और हरे प्याज की सब्जी एक ऐसी डिश है जो आपको लगभग हर रेस्टोरेंट में मिल जाएगी पर सोचिये अगर आप घर पर रेस्टोरेंट स्टाइल आलू और हरे प्याज की सब्जी बनाएँगे तो सब कितने अचंभित रह जाएंगे। बेटर बटर के आलू और हरे प्याज की सब्जी इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिल जाएगी जिसकी सहायता से आप इसे जब चाहे तब बना सकते हैं। आलू और हरे प्याज की सब्जी का स्वाद जितना बढ़िया होता है इसे बनाना उतना ही सरल होता है, इसकी तैयारी में केवल कुछ मिनट मिनट का समय लगता है और इसे पकने में केवल 15 मिनट मिनट का समय लगता है।

Alu hare pyaz ki sabzi(Spring onions and potato stir fry)

Ingredients to make Alu hare pyaz ki sabzi(Spring onions and potato stir fry)

  • potatoes- 4
  • spring onions- 4-5
  • green chilly-1 chopped
  • ghee- 2 tbsp
  • cumin seeds- 1/2 tsp
  • turmeric powder- 1/4 tsp
  • Garam masala- 1/2 tsp
  • salt to taste

How to make Alu hare pyaz ki sabzi(Spring onions and potato stir fry)

  1. Boil the potatoes. Cool, peel and chop into squares.Wash and clean spring onions, separate the bulb and greens, chop both finely.
  2. Heat ghee in a heavy bottom pan, add the cumin and the spring onion white part(bulb). Saute till brown, add the potatoes and stir.
  3. After a few seconds, add in the turmeric, green chilli, garam masala and salt. Keep stirring continuously for a couple of seconds, switch off and serve hot garnished with some of the spring onion greens. Goes well with rotis.

My Tip:

Squeeze half a lemon on top for a tangy taste.

Reviews for Alu hare pyaz ki sabzi(Spring onions and potato stir fry) (3)

Manjushree Sooraj2 years ago

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Sankari Ray2 years ago

I cooked it once.It test good
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Tenzin Tenzin3 years ago

looks tasty 😋😋😋
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