Salsa | How to make Salsa

By Ritu Sharma  |  23rd Jul 2015  |  
5 from 2 reviews Rate It!
  • Salsa, How to make Salsa
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    15

    mins
  • Serves

    4

    People

1531

2

About Salsa Recipe

A Mexican sauce with tomatoes, jalapenos and fresh cilantro served as a side with chips or tacos.

आज हम बहुत ही आसान और साधारण सा व्यंजन बनाएंगे जिसे सभी उम्र के लोगों के द्वारा पसंद किया जाता है। साल्सा बहुत ही स्वादिष्ट और लाजवाब व्यंजन है जो पुरे भारत में काफी लोकप्रिय है। साल्सा एक ऐसी डिश है नाम सुनते ही सबके मुँह में पानी आ जाता है । इस लज़्ज़तदार साल्सा को आप किसी भी पार्टी या विशेष अवसर पर बना सकते हैं । झटपट से बनने वाली इस रेसिपी की तैयारी में सिर्फ कुछ मिनट का समय लगता है और अच्छी तरह से पकाने में 15 मिनट का समय लगता है। बेटर बटर के साल्सा इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिलेगी जिसकी सहायता से आप बड़े ही आसानी से ढाबा स्टाइल साल्सा बना सकते हैं। Ritu Sharma द्वारा लिखी गयी इस रेसिपी में आपको इसे बनाने की क्रमशः विधि मिलेगी जो 4 लोगो को सर्वे करने के लिए पर्याप्त है। तो इंतज़ार किस बात का है जल्दी से ये आसान सी रेसिपी देखिये और घर पर साल्सा बना कर सबका दिल जीत लीजिये।

Salsa

Ingredients to make Salsa

  • 4 tomatoes chopped
  • 3 Jalapeno peppers
  • 1 onion chopped
  • 1 garlic clove chop into halves
  • 4 Fresh cilantro (dhania)
  • 1/2 tsp salt
  • 1 tsp oil
  • Tortilla chips

How to make Salsa

  1. Heat oil skillet over high heat. Pierce jalapenos and add to hot skillet.
  2. Stir and cook for 15-20 minutes until peppers are blistered.
  3. Place jalapenos in a small bowl, cover and let stand for 20 minutes.
  4. Peel off and discard charred skins. Remove stems and seeds.
  5. Add onion and garlic in a food processor and grind for a minute.
  6. Add the tomatoes, cilantro, salt and jalapenos. Cover and process for 2-3 mins.
  7. Chill and serve with chips.

Reviews for Salsa (2)

Gautam Chandra Dhakkad Chora2 years ago

Very nic
Reply

Naresh Mohindru2 years ago

Reply