Vendakkai with Coconut Milk | How to make Vendakkai with Coconut Milk

By Sanjula Thangkhiew  |  6th Jul 2015  |  
4.3 from 3 reviews Rate It!
  • Vendakkai with Coconut Milk, How to make Vendakkai with Coconut Milk
Vendakkai with Coconut Milkby Sanjula Thangkhiew
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    45

    mins
  • Serves

    3

    People

466

3

Video for key ingredients

  • How to make Coconut Milk

About Vendakkai with Coconut Milk Recipe

Kerela dish made from Okra prepared to be enjoyed with steamed rice.

वेंदाक्कई(भिंडी) विथ कोकोनट मिल्क केरल का एक प्रसिद्ध व्यंजन है जो पुरे भारत में बहुत ही लोकप्रिय है। ये स्वाद में बहुत ही उम्दा होता है और आप इसे किसी भी त्योहार या विशेष अवसर पे परोस सकते हैं। लज़्ज़तदार वेंदाक्कई(भिंडी) विथ कोकोनट मिल्क को आप रोज़ाना इस्तेमाल होने वाले बर्तन का नाम में भी बना सकते हैं। वेंदाक्कई(भिंडी) विथ कोकोनट मिल्क के हर एक बाइट में आपको एक अनूठा अनुभव मिलेगा जिसकी तुलना आप दूसरे किसी अन्य डिश से नहीं कर सकते हैं। वेंदाक्कई(भिंडी) विथ कोकोनट मिल्क एक ऐसी डिश है जो आपको लगभग हर रेस्टोरेंट में मिल जाएगी पर सोचिये अगर आप घर पर रेस्टोरेंट स्टाइल वेंदाक्कई(भिंडी) विथ कोकोनट मिल्क बनाएँगे तो सब कितने अचंभित रह जाएंगे। बेटर बटर के वेंदाक्कई(भिंडी) विथ कोकोनट मिल्क इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिल जाएगी जिसकी सहायता से आप इसे जब चाहे तब बना सकते हैं। वेंदाक्कई(भिंडी) विथ कोकोनट मिल्क का स्वाद जितना बढ़िया होता है इसे बनाना उतना ही सरल होता है, इसकी तैयारी में केवल कुछ मिनट मिनट का समय लगता है और इसे पकने में केवल 45 मिनट मिनट का समय लगता है।

Vendakkai with Coconut Milk

Ingredients to make Vendakkai with Coconut Milk

  • 350g Vendakkai (okra) cut in half
  • 10 shallots/small onions chopped
  • 1/2 cup coconut Milk
  • 2 green chillies chopped
  • 1 tsp Ginger grated1 tsp mustard seeds
  • 1 tsp mustard seeds
  • 1 tsp urad dal
  • A few curry leaves
  • 2 tbsp Cooking oil
  • salt to taste

How to make Vendakkai with Coconut Milk

  1. Blend coconut milk with green chilies in grinder with 1 tbsp of water to make a paste.
  2. Heat oil in a heavy-bottomed pan over medium heat. Add the mustard seeds, urad dal, curry leaves and allow them to crackle.
  3. Add the chopped onions and ginger. Saute till the onions become tender.
  4. Now add the Vendakkai and curry leaves, stir well. Add salt to taste, cover with the lid, lower the heat and cook 5mins. 
  5. Keep the lid of the pan slightly to avoid the Vendakkai from becoming soggy.
  6. Once it is cooked well, add the coconut paste and stir fry for 8-10 mins.
  7. Serve along with steamed rice.

Reviews for Vendakkai with Coconut Milk (3)

Amrit Chadha9 months ago

Entirely different recpie, will make soon
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Deviyani Srivastava2 years ago

This is interesting will try making it very soon
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Vathsala Ashok2 years ago

Can this be tried wth rotis
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