Channa Chaat Two ways | How to make Channa Chaat Two ways

By BetterButter Editorial  |  6th Aug 2015  |  
4.6 from 5 reviews Rate It!
  • Channa Chaat Two ways, How to make Channa Chaat Two ways
Channa Chaat Two waysby BetterButter Editorial
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    15

    mins
  • Serves

    4

    People

895

5





About Channa Chaat Two ways Recipe

The same core ingredient - chickpeas - but two very fun and easy ways to eat them. This protein rich snack is a great to eat anytime you feel the munchies

सोचिये अगर आप घर पर चना चाट दो तरीके परोसेंगे तो सभी कितने अचंभित हो जाएंगे। यूं तो सभी चना चाट दो तरीके को रेस्टोरेंट में खाना पसंद करते हैं पर अगर यह घर पर बनी हो तो फिर इसकी बात ही कुछ और होती है। चना चाट दो तरीके की ख़ास बात यह है की इसे बनाते वक़्त जो सुगंध आती है वह बहुत ही मनमोहक होती है और इसे देखने के बाद भूख और भी ज्यादा बढ़ जाती है। BetterButter Editorial की ये रेसिपी की तैयारी में कुछ मिनट का वक़्त लगता है और इसे अच्छी तरह से पकाने में 15 मिनट का वक़्त लगता है। अगर कभी मेहमान घर पे अचानक से आ जाये तो आप खाने में चना चाट दो तरीके बना सकते हैं और उन्हें खुश कर सकते हैं। बेटर बटर के चना चाट दो तरीके इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिलेगी जिसकी सहायता से आप इसे बड़े ही आसानी से बना सकते हैं। तो जब भी आपको कुछ स्पेशल खाने या बनाने का मन करे तो चना चाट दो तरीके को ट्राई करना ना भूलें।

Channa Chaat Two ways

Ingredients to make Channa Chaat Two ways

  • For the Vegetable Channa Chaat:
  • 1 cup boiled chickpeas
  • 1/2 red capsicum chopped
  • 1/2 green capsicum chopped
  • 1/4 tsp cumin powder
  • 1/4 tsp mint powder
  • salt to tast
  • Juice of one lemon
  • For the yogurt Channa Chaat
  • 1 cup boiled chickpeas
  • 1/2 cup yogurt
  • 1/4 tsp mint powder
  • salt to taste
  • 1 boiled potato chopped
  • 4-5 pieces of crisp papdi or mathi
  • a pinch of cumin powder

How to make Channa Chaat Two ways

  1. 1. For the vegetable channa chaat, mix all the ingredients together except for the salt and lemon. Chill
  2. 2. Just before serving, add the lemon and salt.
  3. 3. For the yogurt channa chaat, mix all the ingredients together except for the papdi and red chilli powder. Chill
  4. 4. Just before serving crush the papdi over the channa chaat and mix well. Top with red chilli and serve immediately.

Reviews for Channa Chaat Two ways (5)

Prabhash Singha year ago

Tasty
Reply

Zeba f laria year ago

Good idea
Reply

Ruchira Hoon2 years ago

Reply

Sudha Kundra2 years ago

Nice
Reply

Payal Desai2 years ago

Chaat has always been a favourite of mine. Thank you for the recipe!
Reply