Photo of Phulki ( dal pakoras ) by Nandini Mitra at BetterButter
7336
93
5.0(1)
2

Phulki ( dal pakoras )

Dec-12-2016
Nandini Mitra
120 நிமிடங்கள்
தயாரிப்பு நேரம்
20 நிமிடங்கள்
சமையல் நேரம்
6 மக்கள்
பரிமாறவும்

Phulki ( dal pakoras ) செய்முறை பற்றி

Channa dal pops. A super winter teatime snack . Serve along with masala chai.

செய்முறை டாக்ஸ்

  • Veg
  • Medium
  • Festive
  • UP
  • Frying
  • Snacks
  • Egg Free

தேவையான பொருட்கள் பரிமாறும்: 6

  1. 1 cup Channa dal ( split Bengal gram)
  2. 1 pinch Asafoetida
  3. 5 cloves garlic
  4. 1 tablespoon grated ginger
  5. 4 green chillies
  6. 1 teaspoon salt
  7. 1/2 teaspoon baking soda ( optional)
  8. Oil for deep frying

வழிமுறைகள்

  1. Soak the channa dal for two hours.
  2. Grind the soaked dal in a mixer grinder along with ginger , garlic and green chillies.
  3. Try to add minimum amount of water.
  4. Add the salt and the asafoetida. Whip till fluffy. Here you may add the baking soda if you wish.
  5. Heat oil in a kadai.
  6. Spoon in the dal mixture into hot oil and fry till light brown.
  7. Drain on absorbent kitchen towel. Serve hot with green chutney and hot masala Chai.

மதிப்பீடு (1)  

இந்த செய்முறையை எப்படி மதிப்பிடுவீர்கள்? உங்கள் பரிசீலனைக் சமர்ப்பிக்கும் முன், தயவுசெய்து நட்சத்திர மதிப்பீட்டுடன் சேர்க்கவும்.

மீள்பார்வை சமர்ப்பிப்பிக்க
Ann Monica
Feb-02-2017
Ann Monica   Feb-02-2017

ஒருவகைப்பட்ட செய்முறைகள்

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
பகிரவும்