હોમ પેજ / રેસિપી / Dal Rice and Palidu

Photo of Dal Rice and Palidu by Jarina Desai at BetterButter
704
0
0.0(0)
0

Dal Rice and Palidu

Aug-19-2018
Jarina Desai
30 મિનિટ
તૈયારી નો સમય
30 મિનિટ
રાંધવાનો સમય
2 લોકો
પીરસો
સૂચનાઓ વાંચો પાછળથી સેવ કરવું

Dal Rice and Palidu રેસીપી વિશે

Its a healthy, tasty and easy making dish. Especially eaten at dinner only.

રેસીપી ટૈગ

  • વેજ
  • મુખ્ય વાનગી

સામગ્રી સર્વિંગ: 2

  1. 2 cup boil rice
  2. 1 cup Boil Tuver Dal
  3. Dal and rice water(when boiled)
  4. 2 T Bajra flour
  5. 4 T besan
  6. 2 T Amchur Powder or lemon juice
  7. Routine Masala
  8. 1 chopped onion
  9. 4 T Ginger garlic paste
  10. 4 T Green chilly paste
  11. Meethi dana
  12. Jeeru
  13. 2 T Garm Masala Powder
  14. Coriander leaves
  15. curry leaves
  16. Whole masala
  17. Salt to taste
  18. Oil as required
  19. Ghee as required

સૂચનાઓ

  1. Firstly, Take a vessel and make a layer of boil deal and rice.
  2. Do tadka of whole masala and Jerru on it and cook the rice well on medium flame.
  3. On the other side, heat oil and ghee in a pan.
  4. Add chopped onion, ginger garlic paste , whole masala, meethi, Jerru and curry leaves.
  5. After it turns brown, add green chilly paste and cook it well.
  6. Then, add boiled water of dal and rice. Also the routine masala.
  7. Add mixture if besan and bajra flour and water in the pan.
  8. Add garam masala and amchur powder.
  9. Let it boil till it turn thick. Add coriander leaves to garnish.
  10. Serve it hot with chapati and dal-rice.

સમીક્ષાઓ (0)  

તમે આ રેસીપીને કેવી રીતે રેટ કરશો? કૃપા કરીને તમારી રિવ્યૂ સબમિટ કરતા પહેલા સ્ટાર રેટિંગ દાખલ કરો.

रिव्यु સબમિટ કરો

સમાન વાનગીઓ

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
શેર