હોમ પેજ / રેસિપી / મગ ની દાળનો હલવો

Photo of Moong dal halwa by DrNehal Shah at BetterButter
555
2
0.0(0)
0

મગ ની દાળનો હલવો

Sep-04-2018
DrNehal Shah
25 મિનિટ
તૈયારી નો સમય
90 મિનિટ
રાંધવાનો સમય
6 લોકો
પીરસો
સૂચનાઓ વાંચો પાછળથી સેવ કરવું

મગ ની દાળનો હલવો રેસીપી વિશે

Moong dal halwa is a very popular in North India. It is a very good sweet during winter and cool weather.

રેસીપી ટૈગ

  • વેજ
  • તહેવાર
  • ઉત્તર ભારતીય
  • પેન ફ્રાય
  • ડેઝર્ટ
  • શાકાહારી

સામગ્રી સર્વિંગ: 6

  1. Moong dal flour (coarse) - 100 gms
  2. Khoya(Mawa) - 125 gms
  3. Sugar - 100 gms
  4. Ghee- 100 gms
  5. Cardamom 8-9
  6. Raisins - 1-2 tablespoon
  7. Pistachios - 7-8 (cut into slivers)
  8. Almonds - 8-9 (cut into slivers)
  9. Milk- 50ml
  10. Water- 100ml
  11. Saffron - 3-4 spring for Garnish
  12. Cashews - 3-4

સૂચનાઓ

  1. Heat Ghee in a non-stick pan. Add Moong dal flour and mix well. Lower the heat and stir continuously until it becomes golden brown.
  2. Heat Mawa in other nonstick pan. Stir until becomes smooth and released cooked aroma. Remove from heat.
  3. Heat milk in another pand with pinch of Saffron. Stir for one minute. Remove from heat.
  4. Heat a pan with with water and sugar. Cook until sugar dissolve. Remove from heat.
  5. Add warm Saffron milk into the Moong dal mixture. Stir well. Add cooked khoya, cardamom powder, Pistachios and Almond Slivers, Cashews. Stir well. Add sugar syrup in the mixture and mix well. Stir continuously until it released ghee from side of pan.
  6. Serve hot Moong dal halwa with Garnishing of nuts.

સમીક્ષાઓ (0)  

તમે આ રેસીપીને કેવી રીતે રેટ કરશો? કૃપા કરીને તમારી રિવ્યૂ સબમિટ કરતા પહેલા સ્ટાર રેટિંગ દાખલ કરો.

रिव्यु સબમિટ કરો

સમાન વાનગીઓ

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
શેર