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दूध में भिगोए हुए काजुओं को पीसकर उनका पेस्ट बना लें और बगल रख दें।
एक गहरे पैन में तेल गर्म करें। फिर उसमें प्याज डालकर गुलाबी भूरा रंग का होने तक फ्राय करें।
अब अदरक-लहसुन पेस्ट डालें और मध्यम आंच पर ही तलते रहें।
फिर धनिया पावडर, काली मिर्च पावडर और जीरा पावडर मिला दें।
इसके बाद कटे टमाटर डालें और कुछ मिनटों तक पकाएं।
जैसे ही मिश्रण में से तेल अलग होना शुरू हो आंच बंद कर दें और इसे ठंडा होने देैं। इसके बाद इसे पीस लें और बगल रख लें।
अब उसी पैन में 1 बड़ा चम्मच तेल गर्म करें और उसमें मैरिनेटेड चिकन डालें।
इसे ढककर 5 मिनट तक पकाएं। फिर पीसे हुए मसाले और काजू का पेस्ट डाल दें।
मिश्रण को अच्छे से मिलाते हुए 5 मिनट तक पकाएं और फिर पीसी हुई ग्रेवी मिला दें।
इसके बाद अपनी ग्रेवी की जरुरतों के मुताबिक पानी मिलाएं। मैंने 1 कप डाली।
अब चिकन को ढककर अच्छे से पक जाने तक पकाते रहें। फिर नमक डालें।
इसके बाद तैयार चिकन को नींबू के टुकड़ों, हरा धनिया और पार्सली डंठलों के साथ गर्मागर्म परोसें।
सर्विंग: 5
Awesome
Awesome.. I will try :thumbsup:
Mind blowing...
Awesomeness
लाजवाब
Tasty.
Hi. I want to try your recipe for a party. Just wanted to check that the ground spices are curry leaves, cloves and cinnamon only? Also how much should I increase the masala for 2 kg chicken?
Thanks for the recipe made it today it was yummy
Tried your recipe.. it was amazing.. much appreciated.. thank you so much..
yummmmmm
tried your recipe and it turned out awesome. the great appreciation got from my hubby by saying as if he is eating in hotel.thanks for your easy n tasty recipe.
bonless chicken v have to boil first?
how long have to manage the chicken
Whn curry leaves are added
hi mam can we use chicken with bone or boneless
chicken is to be kept in the fridge or outside for marinade??n min how much time??
made it was awesome n evry1 lkd it 4gt 2 take pict nxt time.Thank u 4 sharing such a awesome recepie.
super
Yum!
I load my dishes with more excitement than you will find in other new recipes that are getting far more attentions.
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