Sabudana Thalipeeth | Sago Pearls Flatbread | How to make Sabudana Thalipeeth | Sago Pearls Flatbread

By Meena C R  |  2nd Sep 2015  |  
4.7 from 2 reviews Rate It!
  • Photo of Sabudana Thalipeeth | Sago Pearls Flatbread by Meena C R at BetterButter
Sabudana Thalipeeth | Sago Pearls Flatbreadby Meena C R
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    30

    mins
  • Serves

    3

    People

3948

2

About Sabudana Thalipeeth | Sago Pearls Flatbread Recipe

Zero - Oil Breakfast | Snack option! Very flavourful and very easy to make.

साबुदाना थालीपीठ। सैगो पर्ल्स फ्लैटब्रेड एक बहुत ही स्वादिष्ट और लाजवाब व्यंजन है जो पुरे भारत में बहुत ही प्रसिद्ध है। इसका अनूठा स्वाद ही इसे अन्य खानो से अनोखा बनाता है। इसे बनाना बहुत ही आसान है, इसकी तैयारी में केवल कुछ मिनट मिनट का समय लगता है और इसे पकाने में 30 मिनट का समय लगता है। बेटर बटर में आपको साबुदाना थालीपीठ। सैगो पर्ल्स फ्लैटब्रेड इन हिंदी में इसे बनाने की सरल विधि मिल जाएगी जिसकी सहायता से आप कभी भी बहुत ही आसानी से इसे बना सकते है। Meena C R की साबुदाना थालीपीठ। सैगो पर्ल्स फ्लैटब्रेड को आप डाउनलोड कर सकते हैं जो 3 लोगों को सर्व करने के लिए पर्याप्त है। अब जब भी आपके घर में कोई पार्टी हो तो इस रेसिपी को अवश्य बनाये और अपने मेहमानों को खिलाये।

Sabudana Thalipeeth | Sago Pearls Flatbread

Ingredients to make Sabudana Thalipeeth | Sago Pearls Flatbread

  • 1 cup - Sago | sabudana | Tapioca Pearls soaked
  • 4 - potatoes large size boiled and mashed
  • 2 tblsp - Groundnut roasted coarsely ground
  • 3 green chillies finely chopped
  • 1 tsp jeera | Cumin seeds dry roasted
  • 1/2 tsp Adrak | ginger finely chopped
  • A polythene paper to spread thalipeeth
  • sendha namak/Salt to taste

How to make Sabudana Thalipeeth | Sago Pearls Flatbread

  1. In a mixing bowl, add all the ingredients and mix to make a dough. There is no need to add any water as the mashed potatoes are the binding agent.
  2. Make 8 to 9 equal portions of the dough and make ball shapes of them about the size of a big lemon.
  3. Place the polythene paper on a plate. Place one of the portion in the center and make a circle of about 3 inches in diameter. Gently pat the dough to flatten it out.
  4. Place a non-stick tava on the gas on high flame. When the tava is hot, reduce the flame to low. Gently slide the prepared thalipeeth on the hot tava.
  5. After about a minute, gently flip the thalipeeth to the other side. Once there are fine brown spots on the surface of the thalipeeth, they are done and transfer to a plate.
  6. In the same manner prepare the remaining thailpeeths. Serve hot with Tamarind Date Chutney and Yogurt.

Reviews for Sabudana Thalipeeth | Sago Pearls Flatbread (2)

Arpita Saha10 months ago

Reply

Prerna Pai2 years ago

Reply