Home / Recipes / Kashmiri kahva chay

Photo of Kashmiri kahva chay by Shaheda Tabish at BetterButter
1116
9
0.0(0)
0

Kashmiri kahva chay

Aug-12-2017
Shaheda Tabish
0 minutes
Prep Time
5 minutes
Cook Time
1 People
Serves
Read Instructions Save For Later

ABOUT Kashmiri kahva chay RECIPE

ठंडी के मौसम में एवं ज़ुकाम के लिए फायदेमंद है।

Recipe Tags

  • Veg
  • Easy
  • Everyday
  • Jammu and Kashmir
  • Boiling
  • Hot Drink
  • Healthy

Ingredients Serving: 1

  1. कश्मीरी चाय पत्ती - 2 छोटे चम्मच (कहवा पत्ती)
  2. दालचीनी - 1/2 इंच का टुकड़ा
  3. कूटी हुइ इलायची - 2
  4. शक्कर - 1 बडा चम्मच
  5. पानी- 1 1/2 कप
  6. बदाम- 1 बडे चम्मच (पीसा हुआ)

Instructions

  1. चाय के बर्तन में पानी उबालें।
  2. उसमें दालचीनी, इलायची और शक्कर डाल कर अच्छे से मिला कर 2 से 3 मिनट के लिए मिडीयम आँच पर पकाए ।
  3. आँच धीमी करें। उसमें कश्मीरी कहवा चाय पत्ती और पीसा हुआ बदाम डाल कर 2 मिनट पकाए ।
  4. चाय को छलनी से छान लें।
  5. तुरंत सर्व करें।

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE