Home / Recipes / Fried Aaloo parantha

Photo of Fried Aaloo parantha by Sana Tungekar at BetterButter
394
4
0.0(0)
0

Fried Aaloo parantha

Oct-13-2017
Sana Tungekar
15 minutes
Prep Time
15 minutes
Cook Time
2 People
Serves
Read Instructions Save For Later

Recipe Tags

  • Veg
  • Easy
  • Everyday
  • East Indian
  • Shallow fry
  • Main Dish
  • Vegan

Ingredients Serving: 2

  1. २ मध्यम साइज आलू
  2. नमक स्वादानुसार
  3. १ चम्मच लाल मिर्च पाउडर
  4. १/४ चम्मच हल्दी पाउडर
  5. १/४ चम्मच चाट मसाला
  6. कुछ हरा धनीया पत्ते
  7. १ चम्मच जीरा
  8. २ चम्मच तेल

Instructions

  1. आलू धोकर छोटे पीस काटले I
  2. अब कड़ाई में तेल गरम कर ले।
  3. इसमें ज़ीरा ,नमक व हल्दी डाल दे
  4. इन्हें फ्राई करें व ढक के गलने दें
  5. अच्छे भुने हुए व गले हुए आलू तेल हटा कर निकाल लें व मैश करलें
  6. इनमें अब मिर्च पाउडर हर धनिया डालें
  7. अच्छी तरह मिला लें
  8. अब गुंदे हुए आटे के पेडे बना ले व इस मिक्स को भरले
  9. सफाई से भरें के टूटे नही
  10. इस भरें हुए पेड़े को हल्के हाथ से बेल लें
  11. तव गरम करें और सेक कर तेल से परांठा तले
  12. इसे सर्व करे चीजी स्प्रेड के साथ व ताज़ा नींबू आचार के साथ

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE