Home / Recipes / Til chikki।

Photo of Til chikki। by Neelima Rani at BetterButter
831
6
0.0(0)
0

Til chikki।

Dec-22-2017
Neelima Rani
5 minutes
Prep Time
10 minutes
Cook Time
4 People
Serves
Read Instructions Save For Later

Recipe Tags

  • North Indian
  • Dessert
  • Healthy

Ingredients Serving: 4

  1. तिल - १ कप।
  2. चीनी - १ कप।
  3. इलायची पाउडर - १/४ चम्मच।
  4. घी - १ चम्मच।

Instructions

  1. बेलन और एक थाली को घी से चिकना कर लें।
  2. एक कढ़ाही मे तिल डाल कर, तिल के चटकने तक धीमी आंच पर भून लें, फिर एक प्लेट में निकाल लें।
  3. उसी कढ़ाही मे चीनी डालकर धीमी आंच पर पकाएं।
  4. जब चीनी घुल जाए तो उसमें तिल और इलायची पाउडर डालकर मिलाएं।
  5. तुरंत घी लगी थाली में बेलन की सहायता से फैलाएं।
  6. गरमागरम ही काट लें, ठंडा करके एयर टाइट डिब्बे में भरकर रख ले।

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE