Photo of Vendhaya Dosai/Fenugreek dosa by Subashini Krish at BetterButter
2160
3
5.0(1)
0

Vendhaya Dosai/Fenugreek dosa

Nov-27-2017
Subashini Krish
720 நிமிடங்கள்
தயாரிப்பு நேரம்
5 நிமிடங்கள்
சமையல் நேரம்
5 மக்கள்
பரிமாறவும்

Vendhaya Dosai/Fenugreek dosa செய்முறை பற்றி

Fenugreek has a lot of medicinal values. Its a coolant and keeps your gut healthy.This dosa is an ideal breakfast dish not only for diabetics but also for everyone.

செய்முறை டாக்ஸ்

  • Veg
  • Easy
  • Everyday
  • Tamil Nadu
  • Breakfast and Brunch
  • Healthy

தேவையான பொருட்கள் பரிமாறும்: 5

  1. Idli rice 2 cups
  2. Fenugreek seeds 1 fistful
  3. Salt accordingly
  4. Water for grinding

வழிமுறைகள்

  1. Soak idli rice and fenugreek seeds seperately for 4 hours
  2. First grind the fenugreek with the soaked water to a buttery consistency and keep in a bowl
  3. Then grind the rice and mix along with the fenugreek batter,salt to dosa consistency.
  4. Allow it to ferment for 8 hours or overnight.
  5. Now you can make soft spongy dosas . Cook covered .Do not Flip over
  6. Serve with spicy tomato gravy/ chutney.

மதிப்பீடு (1)  

இந்த செய்முறையை எப்படி மதிப்பிடுவீர்கள்? உங்கள் பரிசீலனைக் சமர்ப்பிக்கும் முன், தயவுசெய்து நட்சத்திர மதிப்பீட்டுடன் சேர்க்கவும்.

மீள்பார்வை சமர்ப்பிப்பிக்க
Geetanjali Khanna
Dec-05-2017
Geetanjali Khanna   Dec-05-2017

Nice one.

ஒருவகைப்பட்ட செய்முறைகள்

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
பகிரவும்