Photo of Semiya Paysam by Anjali Suresh at BetterButter
6053
22
4.0(1)
0

Semiya Paysam

May-13-2016
Anjali Suresh
10 நிமிடங்கள்
தயாரிப்பு நேரம்
20 நிமிடங்கள்
சமையல் நேரம்
2 மக்கள்
பரிமாறவும்

Semiya Paysam செய்முறை பற்றி

A delicious sweet preparation (kheer) from Kerala.

செய்முறை டாக்ஸ்

  • Veg
  • Medium
  • Festive
  • Kerala
  • Simmering
  • Boiling
  • Frying
  • Dessert

தேவையான பொருட்கள் பரிமாறும்: 2

  1. Milk - 1/2 litre
  2. Bambino Vermicelli (sevai/semiya) - 1/2 cup
  3. Ghee - 2 to 3 tsp
  4. Sugar - 15 tsp (adjust to taste)
  5. Cashew nuts - 7
  6. Cardamom powder - from 2 pods

வழிமுறைகள்

  1. In a kadai take little ghee, fry the cashews till golden brown and keep aside.
  2. In the same kadai put little more ghee if required. Fry the vermicelli till brown colour on low flame and constant stirring.
  3. In the meantime boil the milk and let it simmer on a low flame then put the fried vermicelli in the milk slowly. Stir continuously to avoid the formation of lumps.
  4. Let the vermicelli cook for a few minutes on low flame.
  5. Add the sugar mix well and let it simmer till thick.
  6. Turn off the gas and garnish with cardamom powder and fried cashews.
  7. If the kheer/ payasam gets too thick adjust by adding a little more milk before serving. Serve chilled.

மதிப்பீடு (1)  

இந்த செய்முறையை எப்படி மதிப்பிடுவீர்கள்? உங்கள் பரிசீலனைக் சமர்ப்பிக்கும் முன், தயவுசெய்து நட்சத்திர மதிப்பீட்டுடன் சேர்க்கவும்.

மீள்பார்வை சமர்ப்பிப்பிக்க
Sukaran Jaura
Sep-21-2016
Sukaran Jaura   Sep-21-2016

ஒருவகைப்பட்ட செய்முறைகள்

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
பகிரவும்