Home / Recipes / Mulo parse

Photo of Mulo parse by Sharmila Dalal at BetterButter
322
2
0.0(0)
0

Mulo parse

Mar-13-2018
Sharmila Dalal
10 minutes
Prep Time
10 minutes
Cook Time
4 People
Serves
Read Instructions Save For Later

ABOUT Mulo parse RECIPE

শীতকালে এই রান্নাটি খেতে ভালো লাগে।

Recipe Tags

  • Non-veg
  • Medium
  • West Bengal
  • Accompaniment
  • Healthy

Ingredients Serving: 4

  1. মূলো ৫০০ গ্ৰাম
  2. পার্সেমাছ ৪টি
  3. নুন-স্বাদমত
  4. হলুদ-২চামচ
  5. লঙ্কাগুঁড়ো-২চামচ
  6. জিড়ে গুঁড়ো-১চামচ
  7. গোলমরিচ গুঁড়ো-১চামচ
  8. ধনেপাতা-সামান‍্য
  9. পাঁচফোড়ণ-সামান‍্য
  10. তেল-১০চামচ

Instructions

  1. মূলো লম্বা লম্বা করে কেটে ভাপিয়ে নিতে হবে।
  2. মাছগুলো নুন,হলুদ,লঙ্কা গুঁড়ো মেখে ভাজতে হবে।
  3. কড়াইতে তেল দিয়ে পাঁচফোড়ণ দিলাম।মূলো গুলো দিলাম।
  4. নুন,হলুদ,লঙ্কা গুঁড়ো দিলাম।ভালোকরে কষালাম।
  5. জল দিলাম।ফুটলে মাছগুলো দিলাম।গা মাখা ঝোল থাকবে।
  6. জিরে,গোলমরিচ গুঁড়ো ও ধনেপাতা দিয়ে নামালাম।

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review
A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE