Open-faced Sandwiches | How to make Open-faced Sandwiches

By Sanjeeta KK  |  14th Aug 2015  |  
4.8 from 2 reviews Rate It!
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Open-faced Sandwichesby Sanjeeta KK
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    15

    mins
  • Serves

    2

    People

5750

2

About Open-faced Sandwiches Recipe

One of the breakfast dishes which is a Sunday favorite at my home is this savory vegetable open faced sandwiches.

आज हम बहुत ही आसान और साधारण सा व्यंजन बनाएंगे जिसे सभी उम्र के लोगों के द्वारा पसंद किया जाता है। खुले हुए सैंडविच बहुत ही स्वादिष्ट और लाजवाब व्यंजन है जो पुरे भारत में काफी लोकप्रिय है। खुले हुए सैंडविच एक ऐसी डिश है नाम सुनते ही सबके मुँह में पानी आ जाता है । इस लज़्ज़तदार खुले हुए सैंडविच को आप किसी भी पार्टी या विशेष अवसर पर बना सकते हैं । झटपट से बनने वाली इस रेसिपी की तैयारी में सिर्फ कुछ मिनट का समय लगता है और अच्छी तरह से पकाने में 15 मिनट का समय लगता है। बेटर बटर के खुले हुए सैंडविच इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिलेगी जिसकी सहायता से आप बड़े ही आसानी से ढाबा स्टाइल खुले हुए सैंडविच बना सकते हैं। Sanjeeta KK द्वारा लिखी गयी इस रेसिपी में आपको इसे बनाने की क्रमशः विधि मिलेगी जो 2 लोगो को सर्वे करने के लिए पर्याप्त है। तो इंतज़ार किस बात का है जल्दी से ये आसान सी रेसिपी देखिये और घर पर खुले हुए सैंडविच बना कर सबका दिल जीत लीजिये।

Open-faced Sandwiches

Ingredients to make Open-faced Sandwiches

  • 3 slices of brown bread
  • 1/2 cup chickpea flour
  • 1/2 cup green gram sprouts
  • 2 green chilies
  • 1 large onion
  • 1 large tomato
  • 1 capsicum
  • coriander and mint leaves
  • 1/2 tsp chilly flakes
  • 1/4 tsp. turmeric powder
  • 1/4 tsp salt
  • Pinch of asafoetida powder
  • water as required
  • oil to shallow fry

How to make Open-faced Sandwiches

  1. Wash and finely chop the onion, green chilies, tomato, coriander leaves, mint leaves and capsicum.
  2. Take a large bowl, add in the chickpea flour, sprouts, salt, chilly flakes, asafoetida powder, turmeric powder and stir well to combine all the ingredients together.
  3. Pour required water in the bowl to make the batter of pouring consistency.
  4. Heat a griddle or keep a sandwich toaster ready.
  5. Slice the breads then dip each slice in the batter.
  6. Place each slice on the toaster, scoop out some vegetables from the batter and add it on top of the bread slices.
  7. Sprinkle a few drops of oil and let it cook for 2 to 3 minutes on both the sides.
  8. Serve this delicious open-faced sandwiches with tomato ketchup or any homemade chutney.

My Tip:

You can add any vegetables of your choice to make this breakfast recipe more healthier.

Reviews for Open-faced Sandwiches (2)

atul chikane2 years ago

Nice
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anser thahira3 years ago

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