Chicken cutlets | How to make Chicken cutlets

By Bindiya Sharma  |  17th Aug 2015  |  
4.4 from 7 reviews Rate It!
  • Chicken cutlets, How to make Chicken cutlets
Chicken cutletsby Bindiya Sharma
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    10

    mins
  • Serves

    4

    People

1142

7

About Chicken cutlets Recipe

The cutlet is to the Parsis what paranthas are to Punjabis– integral to their diet and a common accompaniment with their meals.

आज हम बहुत ही आसान और साधारण सा व्यंजन बनाएंगे जिसे सभी उम्र के लोगों के द्वारा पसंद किया जाता है। चिकन कटलेट बहुत ही स्वादिष्ट और लाजवाब व्यंजन है जो पुरे भारत में काफी लोकप्रिय है। चिकन कटलेट एक ऐसी डिश है नाम सुनते ही सबके मुँह में पानी आ जाता है । इस लज़्ज़तदार चिकन कटलेट को आप किसी भी पार्टी या विशेष अवसर पर बना सकते हैं । झटपट से बनने वाली इस रेसिपी की तैयारी में सिर्फ कुछ मिनट का समय लगता है और अच्छी तरह से पकाने में 10 मिनट का समय लगता है। बेटर बटर के चिकन कटलेट इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिलेगी जिसकी सहायता से आप बड़े ही आसानी से ढाबा स्टाइल चिकन कटलेट बना सकते हैं। Bindiya Sharma द्वारा लिखी गयी इस रेसिपी में आपको इसे बनाने की क्रमशः विधि मिलेगी जो 4 लोगो को सर्वे करने के लिए पर्याप्त है। तो इंतज़ार किस बात का है जल्दी से ये आसान सी रेसिपी देखिये और घर पर चिकन कटलेट बना कर सबका दिल जीत लीजिये।

Chicken cutlets

Ingredients to make Chicken cutlets

  • chicken mince-500gms
  • Garam masala-1 tsp
  • green chillies-2 chopped
  • Bread slices- 2 (soak and squeeze then mash well)
  • eggs-4
  • Bread crumbs for coating
  • coriander leaves-1/2 cup chopped
  • ginger garlic paste-1/2 tsp
  • oil for frying
  • Salt and black pepper to taste

How to make Chicken cutlets

  1. In a large bowl combine the chicken mince, ginger garlic paste, coriander leaves, garam masala and chopped green chillies.Mix well.
  2. Now add the slices of bread and 2 eggs.Season with salt and pepper and mix thoroughly with a fork.
  3. Crack the remaining 2 eggs in a bowl and season with salt and pepper.
  4. Shape the mince mixture into round patties, and dip in the beaten egg, then coat with the breadcrumbs. Make all the patties/cutlets this way and keep aside.
  5. Refrigerate cutlets for 30 minutes for better results.
  6. Heat oil in a kadhai/pan over medium heat. Lower in the cutlets in small batches and fry on medium heat only till golden outside and cooked on the inside.You can shallow fry/ deep fry as per your wish.
  7. Drain well on paper towels and serve hot.

My Tip:

You can add additional beaten and seasoned eggs on top of the fried cutlets and spoon hot oil on them to create frills.

Reviews for Chicken cutlets (7)

sana Tungekar2 years ago

Look just superb will try
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Zeenath Amaanullah2 years ago

amazingly beautiful luks..:blush::blush:
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Krishna Kumari Nair3 years ago

very nice and it is. a fast food
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Archana Karode3 years ago

good
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Bindu Manchanda3 years ago

really yummyyy
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Binita Bhowmik3 years ago

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susan yousuf3 years ago

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