Kerala Stew | How to make Kerala Stew

By Sakshi Khanna  |  8th Jul 2015  |  
4.8 from 12 reviews Rate It!
  • Kerala Stew, How to make Kerala Stew
Kerala Stewby Sakshi Khanna
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    40

    mins
  • Serves

    4

    People

1563

12

Video for key ingredients

  • How to make Coconut Milk

About Kerala Stew Recipe

It is a lightly spiced and aromatic stew with mixed vegetables and coconut milk.It is a popular stew from the Kerala cuisine

केरला स्ट्यू एक लोकप्रिय केरल व्यंजन है जो पुरे भारत में बहुत ही लोकप्रिय है। इसे आप किसी भी विशेष अवसर पर परोस सकते हैं। किसी भी त्यौहार या पार्टी में केरला स्ट्यू एक प्रभावशाली व्यंजन सिद्ध हो सकता है। केरला स्ट्यू का नाम सुनते ही भूख और भी ज्यादा बढ़ जाती है और कोई भी खुद को इसे खाने से रोक नहीं पाता है। केरला स्ट्यू को खाने पर इसकी हर एक बाईट में आपको एक अनोखा अनुभव मिलेगा। आप घर पर भी रेस्टोरेंट स्टाइल केरला स्ट्यू बना सकते हैं। इसे बनाना बहुत ही आसान है, बेटर बटर के केरला स्ट्यू इन हिंदी में आपको केरला स्ट्यू बनाने की आसान विधि मिल जाएगी जिसकी सहायता से आप इसे कभी भी बना सकते हैं। यह एक बहुत ही झटपट से बनने वाली रेसिपी है, इसकी तैयारी में कुछ मिनट मिनट लगता है और पकाने में 40 मिनट लगता है। तो अगली बार जब भी आपके घर पे मेहमान आये तो देखना न भूलें इस रेसिपी को।

Kerala Stew

Ingredients to make Kerala Stew

  • 2 carrots (small) chopped
  • 2 potatoes chopped
  • 1 cup peas
  • 80gms French Beans
  • 6 shallots sliced
  • 2 1/2 cups coconut milk (thin)
  • 1 cup coconut milk (thick)
  • 4 garlic crushed
  • 1 tsp ginger crushed
  • 2 Green chilies sliced
  • 1 inch cinnamon stick
  • 4-5 cloves crushed
  • 4 Green cardamoms crushed
  • 12 curry leaves
  • 3 tbsp coconut oil
  • 1 tsp Black pepper
  • salt to taste

How to make Kerala Stew

  1. Heat oil in a pot. Add cinnamon, cardamoms, cloves and black pepper. Saute for a couple of minutes.
  2. Add the ginger, garlic, green chilies, sliced onions and curry leaves. Saute till the onions become tender.
  3. Add all the chopped vegetables and stir well.
  4. Add thin coconut milk. Cover the pan and cook till vegetables are tender and done.
  5. Add the thick coconut milk, stir well and simmer for a minute.
  6. Heat oil in a kadai and fry curry leaves till crisp. Season the stew with this.
  7. Serve kerala style vegetable stew with rice or appams.

Reviews for Kerala Stew (12)

ume hany5 months ago

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Padmaja Sharma8 months ago

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mithra ga year ago

Nice recipe. Use gravy for chappathi and poori
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Catherine Georgea year ago

It was really very nice
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Silvia C.a year ago

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Rekha Mehra2 years ago

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Shashi Prinja2 years ago

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Kaajal Desai2 years ago

thanks for the recipe was finding it badly thanks a tons
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Swathi Pandey3 years ago

Wat is this thin and thick coconut milk.all I kno is tetra packs of coconut milk available in market
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Malisetty Sowbhagya Lakshmi3 years ago

nice recipe
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Neeta Karia3 years ago

superb recipe
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Payal Desai3 years ago

Lovely recipe!
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