Home / Recipes / Gajar ke parathe

Photo of Gajar ke parathe by Sakshi Goswami at BetterButter
1547
7
0.0(0)
0

Gajar ke parathe

Dec-10-2017
Sakshi Goswami
10 minutes
Prep Time
7 minutes
Cook Time
4 People
Serves
Read Instructions Save For Later

Recipe Tags

  • Veg
  • Medium
  • Everyday
  • Indian
  • Shallow fry
  • Breakfast and Brunch
  • Healthy

Ingredients Serving: 4

  1. २ बड़ी गाजर
  2. १ मूली
  3. २ हरी मिर्च
  4. १ इंच अदरक का टुकड़ा
  5. १/२ कटोरी धनिया पत्ती
  6. नमक स्वाद अनुसार
  7. १ चम्मच लाल मिर्च पाउडर
  8. १/२ चम्मच चीनी
  9. २ चम्मच दही
  10. १/२ चम्मच अजवाइन
  11. १/२ हींग
  12. तेल या घी पराठा सेकने के लिए
  13. २ कटोरी गेंहू का आटा

Instructions

  1. सबसे पहले गाजर व मूली और अदरक को धोकर कद्दूकस कर ले।
  2. अब आटा ले और सारी चीजें उसमे मिला दे।
  3. जरूरत अनुसार पानी लेकर आटा गूंथ लें।
  4. अब छोटी लोई बना ले और उसको अपनी इच्छा अनुसार बेल ले।
  5. अब तवा गरम करे और तेल या घी की मदद से पराठा सेक ले।
  6. दही या अचार के साथ गरम गरम परोसें।

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE