Home / Recipes / Makhana chivda

Photo of Makhana chivda by Archana Vaja at BetterButter
1819
2
0.0(0)
0

Makhana chivda

Dec-14-2017
Archana Vaja
10 minutes
Prep Time
10 minutes
Cook Time
2 People
Serves
Read Instructions Save For Later

Recipe Tags

  • Veg
  • Easy
  • Everyday
  • Indian
  • Sauteeing
  • Snacks
  • Healthy

Ingredients Serving: 2

  1. 1 बाउल मखाना(लोटस सीड्स)
  2. 1 छोटा कप काजू
  3. 10-12 करी पत्ते
  4. 1/4 चम्मच राय
  5. 1/2 चम्मच चाट मसाला
  6. 1/4 चम्मच हल्दी पाउडर
  7. 1-2 हरी मिर्च
  8. 1/4 चम्मच मिर्च पाउडर
  9. नमक स्वाद अनुसार
  10. 1-2 छोटा चम्मच घी

Instructions

  1. एक पैन गरम करें, कढ़ाई में घी डालिये और पिघलिये।
  2. अब उसमें राय, करी पत्ते, हरी मिर्च डाले और इसे पॉप होने दें।
  3. अब इसमें काजू भूनें हल्का भूरा रंग आने पर हल्दी पाउडर को डाले।
  4. मखाना डाले और कम आंच पर लगभग 5 मिनट मखाने को अच्छे से भुने।
  5. चाट मसाला, लाल मिर्च पाउडर और नमक डाले य
  6. आपका स्वस्थ, स्वादिष्ट मखाना चिवड़ा तैयार है।

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE