Instant Jalebi

    By vandana jangid  |  17th Feb 2016  |  
    4.5 from 2 reviews Rate It!
    • Photo of Instant Jalebi  by vandana jangid at BetterButter
    Instant Jalebi by vandana jangid
    • Prep Time

      10

      mins
    • Cook Time

      15

      mins
    • Serves

      5

      People

    4923

    2

    About Instant Jalebi Recipe

    One of the most famous street foods that is liked by all and made with hot almond milk.

    फटाफट बनने वाली जलेबी एक लोकप्रिय विश्व व्यंजन है जो पुरे भारत में बहुत ही लोकप्रिय है। इसे आप किसी भी विशेष अवसर पर परोस सकते हैं। किसी भी त्यौहार या पार्टी में फटाफट बनने वाली जलेबी एक प्रभावशाली व्यंजन सिद्ध हो सकता है। फटाफट बनने वाली जलेबी का नाम सुनते ही भूख और भी ज्यादा बढ़ जाती है और कोई भी खुद को इसे खाने से रोक नहीं पाता है। फटाफट बनने वाली जलेबी को खाने पर इसकी हर एक बाईट में आपको एक अनोखा अनुभव मिलेगा। आप घर पर भी रेस्टोरेंट स्टाइल फटाफट बनने वाली जलेबी बना सकते हैं। इसे बनाना बहुत ही आसान है, बेटर बटर के फटाफट बनने वाली जलेबी इन हिंदी में आपको फटाफट बनने वाली जलेबी बनाने की आसान विधि मिल जाएगी जिसकी सहायता से आप इसे कभी भी बना सकते हैं। यह एक बहुत ही झटपट से बनने वाली रेसिपी है, इसकी तैयारी में 10 मिनट मिनट लगता है और पकाने में 15 मिनट लगता है। तो अगली बार जब भी आपके घर पे मेहमान आये तो देखना न भूलें इस रेसिपी को।

    Instant Jalebi

    Ingredients to make Instant Jalebi

    • 1 cup maida
    • 1/2 cup curd
    • 1 tsp baking powder
    • 1 pinch of yellow food colour
    • ghee for frying
    • 2 cups of sugar
    • 1 cup water
    • Few chopped pistachios
    • 1 tsp cardamom powder
    • Few kesar strands

    How to make Instant Jalebi

    1. Mix the maida, baking powder, curd and yellow food colour together. Then make a paste and fill this in the piping bag.
    2. Deep fry them from both sides till they turn golden in colour. Then immediately transfer it into the sugar syrup.
    3. To prepare the chasni /sugar syrup, mix the sugar and water till it is of one thread consistency on a medium flame.
    4. Mix in the pistachios, cardmom powder and kesar strands.
    5. Serve it hot to enjoy!

    My Tip:

    You can use a sauce bottle instead of a piping bag.

    Reviews for Instant Jalebi (2)

    Ayesha Tariq2 years ago

    Lovely mouth watering
    Reply
    Vandana Jangid
    a year ago
    thanks:)

    Nivedita Singh2 years ago

    What is your contact number? .
    Reply
    Vandana Jangid
    2 years ago
    but why??

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