Home / Recipes / Tuar daal ki kachauri

Photo of Tuar daal ki kachauri by Poonam Singh at BetterButter
1027
6
0.0(0)
0

Tuar daal ki kachauri

Feb-24-2018
Poonam Singh
20 minutes
Prep Time
15 minutes
Cook Time
4 People
Serves
Read Instructions Save For Later

Recipe Tags

  • Veg
  • Easy
  • Indian
  • Breakfast and Brunch

Ingredients Serving: 4

  1. तुअर दाल की किनकी/टुकड़े 1कप
  2. गेहूँ का आटा 2कप
  3. नमक स्वादानुसार
  4. मिर्च पाउडर 1/2चम्मच
  5. धनिया पाउडर 1/2चम्मच
  6. भुना जीरा पाउडर 1चम्मच
  7. तेल तलने के लिए

Instructions

  1. दाल को धो कर 15-20मिनट के लिए भिगो दे।
  2. अब आटे में नमक,मिर्च,धनिया-जीरा पाउडर डालें पानी से निकाल के भिगी दाल भी डालते के मिक्स करें पानी डाल के थोड़ा सख्त आटा गूँथ ले
  3. कड़ाही मे तेल गर्म करें आटे से थोड़ी मोटी पूरी बेल ले और गरम तेल मे तल ले।
  4. तैयार है दाल की किनकी से बनी स्वादिष्ट कचौरी आलू के झोल और अचार के साथ खाये।

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE