Home / Recipes / Ram laddu

Photo of Ram laddu by Geeta Sachdev at BetterButter
1782
4
0.0(0)
0

Ram laddu

Mar-17-2017
Geeta Sachdev
240 minutes
Prep Time
10 minutes
Cook Time
4 People
Serves
Read Instructions Save For Later

Recipe Tags

  • Egg-free
  • Medium
  • Kitty Parties
  • North Indian
  • Pan fry
  • Snacks
  • Gluten Free

Ingredients Serving: 4

  1. 3/4 कटोरी मूँग धुली दाल
  2. 1/4 कटोरी चना दाल
  3. 1 बड़ा चम्मच अदरक और हरी मिर्च का पेस्ट
  4. 1/4 छोटी चम्मच हींग
  5. नमक स्वादानुसार
  6. 1/4 छोटी चम्मच बेकिंग सोडा
  7. तलने के लिए तेल
  8. मूली लच्छा
  9. बारीक कटी हरी प्याज़
  10. हरी चटनी
  11. मीठी चटनी

Instructions

  1. दोनों दालों को अच्छी तरह धो कर साफ पानी में तीन से चार घण्टे के लिए भिगो दें ।
  2. अतिरिक्त पानी निकाल कर मिक्सी में अदरक पेस्ट नमक हींग के साथ पीस लें
  3. सोडा डालकर कलछी से चलाते हुए पेस्ट को हल्का कर लें
  4. तेल गर्म कर लें
  5. मध्यम आंच पर हाथ से या चम्मच से पेस्ट के गोले तल लें
  6. सुनहरा होने पर निकाल लें
  7. मूली लच्छा प्याज़ व् चटनियाँ डालकर परोसें

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE