Cous cous spinach wrap with hung curd dip | How to make Cous cous spinach wrap with hung curd dip

By Kanwaljeet Chhabra  |  9th Dec 2015  |  
4.4 from 5 reviews Rate It!
  • Cous cous spinach wrap with hung curd dip, How to make Cous cous spinach wrap with hung curd dip
Cous cous spinach wrap with hung curd dipby Kanwaljeet Chhabra
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    15

    mins
  • Serves

    2

    People

533

5

About Cous cous spinach wrap with hung curd dip Recipe

Cous cous is very healthy grain for us . This is best recipe for lunch because all healthy and low calories ingredients used in this recipe .

आज हम बहुत ही आसान और साधारण सा व्यंजन बनाएंगे जिसे सभी उम्र के लोगों के द्वारा पसंद किया जाता है। कोसकोस पालक रैप विद हंग कर्ड डिप बहुत ही स्वादिष्ट और लाजवाब व्यंजन है जो पुरे भारत में काफी लोकप्रिय है। कोसकोस पालक रैप विद हंग कर्ड डिप एक ऐसी डिश है नाम सुनते ही सबके मुँह में पानी आ जाता है । इस लज़्ज़तदार कोसकोस पालक रैप विद हंग कर्ड डिप को आप किसी भी पार्टी या विशेष अवसर पर बना सकते हैं । झटपट से बनने वाली इस रेसिपी की तैयारी में सिर्फ कुछ मिनट का समय लगता है और अच्छी तरह से पकाने में 15 मिनट का समय लगता है। बेटर बटर के कोसकोस पालक रैप विद हंग कर्ड डिप इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिलेगी जिसकी सहायता से आप बड़े ही आसानी से ढाबा स्टाइल कोसकोस पालक रैप विद हंग कर्ड डिप बना सकते हैं। Kanwaljeet Chhabra द्वारा लिखी गयी इस रेसिपी में आपको इसे बनाने की क्रमशः विधि मिलेगी जो 2 लोगो को सर्वे करने के लिए पर्याप्त है। तो इंतज़ार किस बात का है जल्दी से ये आसान सी रेसिपी देखिये और घर पर कोसकोस पालक रैप विद हंग कर्ड डिप बना कर सबका दिल जीत लीजिये।

    Cous cous spinach wrap with hung curd dip

    Ingredients to make Cous cous spinach wrap with hung curd dip

    • 1 cup cous cous grain
    • spinach puree half cup
    • Half cup whole wheat flour
    • salt as per taste
    • ginger green chilli paste
    • 1 carrot finely chopped
    • Half fup boiled peas
    • tomato finely chopped
    • Black peper powder 1 tsp
    • Red chilli powder 1tsp
    • Skimmed milk Hung curd half cup
    • Hot water 1 and half cup
    • oil

    How to make Cous cous spinach wrap with hung curd dip

    1. 1 - First soak cous cous grain in hot water for about 10 - 15 minutes .
    2. 2 - now for wrap take half cup whole wheat flour, add salt , ginger green paste and spinach puree into it . Mix well . Now add water and make soft dough with it . Keep aside .
    3. 3 - take small ball size dough and make chapati with this .take a tawa and cook this chapati from both sides . Keep aside .
    4. 3 - now take a pan add 1 tsp oil into it , add carrot , peas and toamates and cook until veggies becomes tender . Add salt , black pepper powder and red chilli powder into it and mix well .
    5. 4 - now take soaked cous cous , saprate all grains with fork and add this kous kous into veggies and mix well .
    6. 5 - take a nonstick pan , put prepared spinach chapati on it .keep kous kous mixture on center and wrap it from both sides . Cook in 1 tsp oil . Cous cous spinach wrap is ready.
    7. 6 - for hung curd dip - take hung curd add red chilli powder and salt as per taste .hung curd dip is ready . Server this dip with cous cous wrap .

    Reviews for Cous cous spinach wrap with hung curd dip (5)

    Neetu Mehta2 years ago

    for the dip add 2 grated cloves of garlic, some grated basil leaves and one amul cheeze cube grated with some salt n mix well. it makes yummy dip.
    Reply

    Tanishka Upadhayay2 years ago

    Reply

    Soniya Mantri2 years ago

    Reply

    Avishika 2 years ago

    what is the calorie intake of this dish??
    Reply

    Ruchira Hoon3 years ago

    Reply

    Cooked it ? Share your Photo