Home / Recipes / Sabut masoor ki daal

Photo of Sabut masoor ki daal by Anita Uttam at BetterButter
1580
6
0.0(0)
0

Sabut masoor ki daal

Dec-13-2017
Anita Uttam
15 minutes
Prep Time
15 minutes
Cook Time
2 People
Serves
Read Instructions Save For Later

Recipe Tags

  • Veg
  • Easy
  • UP
  • Boiling
  • High Fibre

Ingredients Serving: 2

  1. 1/2 कप साबुत मसूर की दाल
  2. 1टमाटर
  3. 1प्याज
  4. 1हरी मिर्च
  5. 1/4 च हींग
  6. 1/2 च हल्दी
  7. 1च धनिया
  8. 1/2च लाल मिर्च पाउडर
  9. नमक
  10. 1 बड़ा च घी
  11. हरा धनिया
  12. 1/2 च गर्म मसाला

Instructions

  1. दाल क़ो 15 मिनट के लिये भिगो देँ
  2. कुकर मेँ घी गर्म करें ..जीरा हींग प्याज लेह्सुन अदरक भून जाने के बाद हल्दी धनिया मिर्च पाउडर टमाटर दाल कर भूने ..जब सब कुछ अछे से भून जाये तो दाल पानी और नमक डाल कट ढकन लगा देँ और दो सीटी के बाद आँच बँद कर देँ ..हरा धनिया से गर्निश कर के सर्व करेँ

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE