Home / Recipes / Matar-daliya-pulav

Photo of Matar-daliya-pulav by Kiran Kherajani at BetterButter
1471
4
0.0(0)
0

Matar-daliya-pulav

Dec-15-2017
Kiran Kherajani
5 minutes
Prep Time
10 minutes
Cook Time
1 People
Serves
Read Instructions Save For Later

Recipe Tags

  • Veg
  • Easy
  • Everyday
  • Indian
  • Pressure Cook
  • Breakfast and Brunch
  • Healthy

Ingredients Serving: 1

  1. 1 कप दलिया
  2. 1/4कप मटर
  3. लसन 4 से 5 कलिया बारीक कटी हुई
  4. घी 1 चम्मच
  5. जीरा 1/4 छोटा चम्मच
  6. हल्दी पाउडर 1/4 छोटा चमच
  7. लाल मिर्च पाउडर 1/4छोटा चम्मच
  8. नमक स्वादनुसार
  9. हरी मिर्च बारीक कटी हुई 1
  10. पानी 2 कप
  11. हरी मूंग दाल 1/4 कप

Instructions

  1. दलिया व दाल को धो ले
  2. कुकर में घी डालकर लसन डाले
  3. लसन पिंक होने पर जीरा,हरी मिर्च डालें
  4. अब सारे सूखे मसाले व मटर डाले भून लें
  5. अब पानी डालकर 1 सीटी लगवाए
  6. 2 मिनट धीमी आंच पर पकाये
  7. दही के साथ या ऐसे ही खाये स्वादिष्ट दलिया।

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE