एस्प्रेसो पन्ना कोट्टा | Espresso Panna Cotta in Hindi

6 रिव्यूज़
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द्वाराHimanshu Taneja
निर्मित तिथि 25th Aug 2015
  • एस्प्रेसो पन्ना कोट्टा, How to make एस्प्रेसो पन्ना कोट्टा
एस्प्रेसो पन्ना कोट्टाHimanshu Taneja
  • एस्प्रेसो पन्ना कोट्टा | Espresso Panna Cotta in Hindi (95 लाइक्स )

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  • Himanshu Taneja
    निर्मित तिथि 25th Aug 2015

Espresso Panna Cotta, a marvellous creation to spice up your day. Espresso Panna Cotta is one dish that no matter how much the stomach might be full, you just can't stop yourself from having a bite. The relishing flavours, the appealing texture and the amazing aroma absolutely is just mouth-watering. The aroma which arises while cookingEspresso Panna Cotta is just too tempting. This amazing recipe is provided by Himanshu Taneja. Be it kids or adults, no one can get away from this delicious dish. How to make Espresso Panna Cotta is a question which arises in people's mind quite often. So, the answer to this question is the simple yet exotic recipe by of Espresso Panna Cottaby Himanshu Taneja. This recipe can even be tried by beginners. A few secret ingredients in this recipe just makes it the way it is served in restaurants. Espresso Panna Cotta is just the appropriate recipe to serve as many as 4. The cooking time for this delicacy is not much. So, the next time you have a get together or a night party at home, don't forget to check and try out this recipe. It's that one delicacy that everyone's definitely going to love it!

  • तैयारी का समय0मिनट
  • पकाने का समय30मिनट
  • पर्याप्त4लोग

Video for key ingredients

  • Homemade Caramel Sauce

एस्प्रेसो पन्ना कोट्टा रेसिपी

एस्प्रेसो पन्ना कोट्टा बनाने की सामग्री ( Espresso Panna Cotta Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • 125 मिली एस्प्रेसो ताजा ब्रू की हुई
  • 50 ग्राम लाइट ब्राउन शुगर
  • 375 मिली फ्रेश क्रीम
  • 2 टीस्पून जेलेटिन पाउडर

एस्प्रेसो पन्ना कोट्टा बनाने की विधि ( Espresso Panna Cotta Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. एक सॉसपैन में एस्प्रेसो और शक्कर डालें और शक्कर पूरी तरह घुल जाने तक हिलाएं।
  2. फिर इसमें क्रीम डालें और सॉसपैन को आंच पर रखें।
  3. जब तक क्रीम मिश्रण धीरे-धीरे गर्म हो रहा हो, एक छोटे से कटोरे में 2 टीस्पून पानी लें और इस पर जिलेटिन छिड़कें, ताकि जिलेटिन पूरी तरह से पानी में भीग जाए।
  4. इसे 5 मिनट तक ऐसे ही रहने दें, जब तक जेलेटिन पूरी तरह से मुलायम ना हो जाए।
  5. अब आंच पर रखा क्रीम मिश्रण जैसे ही उबलने लगे याने इसके कोनों में बुलबुले आने लगें, सॉसपैन को आंच पर हटा लें।
  6. 1/2 कप क्रीम मिश्रण लें और इसे नर्म हो चुके जेलेटिन में मिलाएं और इसे तब तक हिलाएं जब तक ये पूरी तरह से घुल ना जाए।
  7. अब इस तैयार 1/2 कप क्रीम को सॉसपैन में बाकि बचे क्रीम में डालें और अच्छे से फेंटें।
  8. इसके बाद इस मिश्रण को सांचों में भरें और रात भर के लिए फ्रीज में रख दें, तब तक ये तैयार होगा।
  9. जब ये परोसे जाने के लिए तैयार हो, तब हल्के से उबलते पानी में इन मोल्ड्स के निचले सतह को भिगोएं, एक समय पर एक, 8 सेकंड तक हाथ में पकड़कर भिगोकर रखें।
  10. अब इन मोल्ड्स को परोसे जाने वाले प्लेट्स में उल्टा करके रखें। चॉकलेट और कैरेमल सॉस छिड़कर सजाएं।

Reviews for Espresso Panna Cotta in hindi (6)

Bobby Kochar21 days ago
Worth trying!
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ashish Kevadiya7 months ago
Good
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Divyanshu Dasa year ago
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Latha Vijayana year ago
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Viraj Raiyania year ago
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Garima Aroraa year ago
can we use d same amount of agar agar in place of gelatin?
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