चिकन बंजारा(ढाबा स्टाइल) | Chicken Banjara(dhaba style) in Hindi

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द्वाराsaima baig
निर्मित तिथि 1st Sep 2015
  • चिकन बंजारा(ढाबा स्टाइल), How to make चिकन बंजारा(ढाबा स्टाइल)
चिकन बंजारा(ढाबा स्टाइल)saima baig
  • चिकन बंजारा(ढाबा स्टाइल) | Chicken Banjara(dhaba style) in Hindi (100 लाइक्स )

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  • saima baig
    निर्मित तिथि 1st Sep 2015

The delicious and mouthwatering Chicken Banjara(dhaba style) is a famous dish of Mughlai and is very much popular in the whole worldwide. This dish is often reserved for any special occasion like parties or festivals. Chicken Banjara(dhaba style) is the best option for you when you want to eat or cook something really perfect. It is an amazing dish which is liked by the people of every age group. The flavorful and saporous ingredients are the key to the amazing taste of Chicken Banjara(dhaba style). saima baig shared this Chicken Banjara(dhaba style) recipe which is perfect to serve for 5 people. The step by step process with pictures will help you to know how to make the delicious Chicken Banjara(dhaba style). It is not a typical restaurant style recipe but a simple homely comforting recipe which is best to understand for the beginners. It is an easy and simple recipe that is perfect to make in a jiffy for a weekend lunch or dinner. Try this delicious Chicken Banjara(dhaba style) recipe at your home and surprise your family and friends.

  • तैयारी का समय35मिनट
  • पकाने का समय30मिनट
  • पर्याप्त5लोग
चिकन बंजारा(ढाबा स्टाइल) रेसिपी

चिकन बंजारा(ढाबा स्टाइल) बनाने की सामग्री ( Chicken Banjara(dhaba style) Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • 1 किलो चिकन के टुकड़े
  • 50 ग्राम बटर
  • 2 छोटा चम्मच काली मिर्च पावडर
  • 1 बड़ा चम्मच अदरक-लहसुन का पेस्ट
  • 2 कप पत्तागोभी कटी हुई
  • आधा कप तला हुआ प्याज
  • 1 छोटा चम्मच नमक

चिकन बंजारा(ढाबा स्टाइल) बनाने की विधि ( Chicken Banjara(dhaba style) Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. एक पैन में बटर गर्म करें और उसमें चिकन के टुकड़े और अदरक-लहसुन पेस्ट डालकर तलें।
  2. फिर काली मिर्च पावडर, तले और मसले हुए प्याज और नमक डालें और 3 मिनट पकाएं। स्वादानुसार नमक और बाकि बचे तले हुएे प्याज को मिलाएं।
  3. दो कोयले के टुकड़े को गैस स्टोव पर लाल होने तक गर्म करें। एक छोटे स्टील के कटोरे में इन कोयले को डालें और उस कटोरे को चिकन वाले पैन में रखें।
  4. कोयले पर कुछ घी की बूंदें डालें और चिकन वाले पैन को ढक्कन से ढककर 5-8 मिनट पकाएं।
  5. अब एक दूसरे पैन में 1 छोटा चम्मच बटर डालकर उसमें धीमी आंच पर पत्तागोभी तलें और इसे बगल रख दें।
  6. एक प्लेट में चिकन को बटर-पत्तागोभी मिश्रण और बाकि बचे तले हुए प्याज से सजाएं।
  7. गर्मागर्म परोसें।
मेरी टिप: Place garlic cloves in the microwave on high for 20seconds. The garlic pods will just slip out of their skin.

Reviews for Chicken Banjara(dhaba style) in hindi (7)

Aysha Patel5 months ago
Too good....
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Khusum Thakur Khusum Thakura year ago
nice
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sharana shana year ago
Yummmyyy
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Archana Jadhav Janvekara year ago
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Arifa Kazia year ago
sounds tasty will sure try it
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Marilyn Venkatesha year ago
Sounds interesting. Tks for sharing.. The smoking tip is intriguing ☺. Definitely worth a try.
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Ashwita kumar2 years ago
Nice recipe :D Can we prepare this without cabbage?
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