हर्ब्स में भुना हुआ चिकन | Herb Roasted Chicken in Hindi

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द्वाराBhawya Sankar
निर्मित तिथि 22nd Sep 2015
  • हर्ब्स में भुना हुआ चिकन, How to make हर्ब्स में भुना हुआ चिकन
हर्ब्स में भुना हुआ चिकनBhawya Sankar
  • हर्ब्स में भुना हुआ चिकन | Herb Roasted Chicken in Hindi (50 लाइक्स )

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  • Bhawya Sankar
    निर्मित तिथि 22nd Sep 2015

Herb Roasted Chicken is an aromatic, flavorful and delicious dish which is very much popular in Italian. The name itself get juices flowing in your mouth and this dish has a heavenly experience in every bite. When Herb Roasted Chicken is cooked perfectly it can turn into a dish beyond excellence. It is a recipe of delight which no one can resist. You can try this amazing Herb Roasted Chicken at the restaurants and you can also prepare it at your home. People of different region prepare this dish differently according to their own taste. This quick and easy recipe requires only 0.0 for the preparation and 90.0 to cook it perfectly. On the Better Butter website, you can find the recipe of Herb Roasted Chicken by Bhawya Sankar in step by step with pictures so you can easily learn how to cook the perfect Herb Roasted Chicken at your home without any difficulties. Herb Roasted Chicken is one of the representative dishes of Italian which you can serve in any special occasions.

  • तैयारी का समय0मिनट
  • पकाने का समय90मिनट
  • पर्याप्त4लोग

Video for key ingredients

  • Homemade Mayonnaise

हर्ब्स में भुना हुआ चिकन रेसिपी

हर्ब्स में भुना हुआ चिकन बनाने की सामग्री ( Herb Roasted Chicken Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • 1 किलो पूरा चिकन(चित्र देखें)
  • आधा कप नमक रहित बटर (रूम तापमान पर)
  • आधा कप ताजी पार्सली
  • 5 लहसुन लौंग
  • आधी प्याज
  • आधा नींबू
  • नमक और काली मिर्च स्वाद के लिए
  • डोरा (मोटा धागा)

हर्ब्स में भुना हुआ चिकन बनाने की विधि ( Herb Roasted Chicken Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. ताजी पार्सली और लहसुन लौंग को छोटा-छोटा काट लें और बगल रख दें।
  2. अवन को 180 डि. से. पर पहले से गर्म कर लें।
  3. एक कटोरे या प्लेट लें। उसमें बटर, पार्सली और लहसुन को एकसाथ मिलाएं।
  4. इस बटर मिश्रण को चिकन के अंदर भरें और ऊपर भी लगाएं। फिर चिकन को दूसरी तरफ पलटकर उधर भी भरें और लगाएं।
  5. उंगलियों से चिकन को हल्के-हल्के दबाएं ताकि बटर मिश्रण चारों तरफ अच्छे से फैल जाए।
  6. अब प्याज, नींबू के आधे-आधे टुकड़ों को चिकन के अंदर रखें।
  7. फिर चिकन पर नमक और काली मिर्च मलें।
  8. अब चिकन के लेग्स को डोरे से बांध दें।
  9. फिर चिकन को पहले से अल्युमिनियम फॉयल लगे बेकिंग ट्रे पर रखें।
  10. फिर इसे 60-75 मिनट तक बेक करें।
  11. मैयोनिज के साथ गर्मागर्म परोसें।

Reviews for Herb Roasted Chicken in hindi (4)

Punam Tomara year ago
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Charu Rajpala year ago
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Sakshi Khanna2 years ago
What a beautiful dish!
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Namu Manandhar2 years ago
This chicken looks cooked to perfection :D
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