रोस्टी पोटेटो । | Rosti Potato in Hindi

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द्वाराSehej Mann
निर्मित तिथि 30th Oct 2015
  • रोस्टी पोटेटो ।, How to make रोस्टी पोटेटो ।
रोस्टी पोटेटो ।Sehej Mann
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  • Sehej Mann
    निर्मित तिथि 30th Oct 2015

Rosti Potato is an aromatic, flavorful and delicious dish which is very much popular in European. The name itself get juices flowing in your mouth and this dish has a heavenly experience in every bite. When Rosti Potato is cooked perfectly it can turn into a dish beyond excellence. It is a recipe of delight which no one can resist. You can try this amazing Rosti Potato at the restaurants and you can also prepare it at your home. People of different region prepare this dish differently according to their own taste. This quick and easy recipe requires only 0.0 for the preparation and 40.0 to cook it perfectly. On the Better Butter website, you can find the recipe of Rosti Potato by Sehej Mann in step by step with pictures so you can easily learn how to cook the perfect Rosti Potato at your home without any difficulties. Rosti Potato is one of the representative dishes of European which you can serve in any special occasions.

  • तैयारी का समय0मिनट
  • पकाने का समय40मिनट
  • पर्याप्त3लोग
रोस्टी पोटेटो । रेसिपी

रोस्टी पोटेटो । बनाने की सामग्री ( Rosti Potato Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • 2 मध्यम आकार के आलू ।
  • 2 बडें चम्मच मक्खन (अनसाल्टेड) ।
  • रोजमरी पत्तियों के कुछ लडी ।
  • जैतून का तेल का एक छींटा ।
  • नमक और काली मिर्च स्वाद के लिए ।

रोस्टी पोटेटो । बनाने की विधि ( Rosti Potato Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. ओवन को 200 डिग्री सेल्सियस पर पहले से गरम कर लें ।।
  2. आलू को पतले टुकड़े (जूलीएने स्टाइल ) काट लें और धो लें। फ्राइंग पैन में मक्खन और जैतून का तेल को एकसाथ मध्यम आँच पर गरम करें।
  3. इसके बाद, आलू में रोसमेरी के साथ, स्वाद के अनुसार नमक और काली मिर्च को समायोजित करें।
  4. आँच बढ़ाएं और आलू को नरम और थोड़ा भूरा रंग होने तक पकाएँ। इस समय के बीच में इसे चलाते रहे । (इस समय के दौरान आलू एक गोल और फ्लैट पैनकेक के आकार में हो जाएगा ) ।
  5. फिर, आलू को गर्म पैन के साथ ओवन में स्थानांतरित करें और 30 मिनट तक पकाएें , जब तक कि आलू बीच में नरम तथा , ऊपर और नीचे खस्ता और सुनहरा नही होता है।
  6. पकाया जाने के बाद, ओवन से निकालें और कागज के तौलिये के ऊपर रखें ताकि अतिरिक्त तेल अवशोषित हो सके।
  7. फिर इसे एक बेकिंग ट्रे में वापस स्लाइड करें और ऊपर और नीचे तक गहरे सुनहरे भूरे रंग के होने तक 10 मिनट तक पकाएें ।
  8. टुकडे में काट कर गर्म परोसे ।

Reviews for Rosti Potato in hindi (5)

sana Tungekar5 months ago
Sound s great
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Jaya Raj7 months ago
Wow
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Manisha Shukla7 months ago
New and good technique. I was under the impression that in rosties potatoes are grated and just fried to make a pancake.
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sri devi7 months ago
Wow... really superb
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Gulerana Kareem7 months ago
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