दलिया पालक इडली | Daliya palak idli in Hindi

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द्वाराPreeti Jaiswani
निर्मित तिथि 16th May 2017
  • दलिया पालक इडली, How to make दलिया पालक इडली
दलिया पालक इडलीPreeti Jaiswani
  • दलिया पालक इडली | Daliya palak idli in Hindi (3 लाइक्स )

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  • Preeti Jaiswani
    निर्मित तिथि 16th May 2017

About Daliya palak idli in hindi

हेल्दी और स्वादिष्ट

Daliya palak idli, a deliciously amazing recipe to treat your family members. This recipe of Daliya palak idli by Preeti Jaiswani will definitely help you in its preparation. Surprisingly the preparations for Daliya palak idli can be done within 5.0. Isn't it interesting. Also, the time taken for cooking Daliya palak idli is not very much. With such flavoursome ingredients, the dish is definitely going to come out superb! This recipe is almost perfect to serve 2 people.A lot of times making Paneer Tikka can be quite tricky, so the recipe in Better Butter can help you in making it. The aroma which arises while cooking Daliya palak idli is just too tempting. Cooking Daliya palak idliat home might be a little tedious but when your whole family would enjoy the meal, all your efforts would be totally worth it. The recipe can be turned and twisted in a lot of ways to make it more interesting. This recipe of Daliya palak idli is so simple and easy that even beginners can try it out. So, the next time you have a party at home do not forget to check out the recipe ofDaliya palak idli from Better Butter.

  • तैयारी का समय5मिनट
  • पकाने का समय15मिनट
  • पर्याप्त2लोग
दलिया पालक इडली रेसिपी

दलिया पालक इडली बनाने की सामग्री ( Daliya palak idli Banane Ki Samagri Hindi Me )

  • दलिया(broken wheat)-१कप
  • पालक-१०-१२ पत्ते
  • अदरक लहसुन का पेस्ट-१चम्मच
  • सुजी-१/४कप
  • दही-१/४कप
  • मीठ्ठा सोडा-१/४चम्मच
  • तेल-1चम्मच
  • नमक-स्वाद अनुसार

दलिया पालक इडली बनाने की विधि ( Daliya palak idli Banane Ki Vidhi Hindi Me )

  1. सबसे पहले दलिया को बिना तेल के हल्का सुनहरा होने तक भुन ले, और ठन्डा होने दें
  2. पालक को अच्छे से पानी से धोकर मिक्सर मे बिना पानी डाले पेस्ट बना दें
  3. अब दलिया मे सूजी और दही मिला दें, और १० मिनट के लिए रख दें
  4. १०मिनट के बाद दलिया के घोल मे नमक ,अदरक लहसुन का पेस्ट,पालक का पेस्ट डाले ओर अच्छे से मिलाए, आवश्यकता अनुसार पानी मिलाए
  5. अब इडली के बर्तन मे तेल लगाए ओर घोल डाले
  6. अब इन्हे १५ मिनट तक स्टीम करे, और अपनी मनपसंद चटनी के साथ सर्व करे

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