Home / Recipes / Mung dal suva

Photo of Mung dal suva by Sana Tungekar at BetterButter
1222
3
0.0(0)
0

Mung dal suva

Jul-19-2017
Sana Tungekar
20 minutes
Prep Time
20 minutes
Cook Time
3 People
Serves
Read Instructions Save For Later

ABOUT Mung dal suva RECIPE

सूखी धुली मूंग दाल सुवा भाजी/सोयभाजी के साथ, प्याज़ टमाटर लहसुन से बहुत लज़ीज़ बनती है ,रोटी पराठे से खाएं , आनंद आ जायेगा

Recipe Tags

  • Veg
  • Medium
  • Everyday
  • Maharashtra
  • Pan fry
  • Steaming
  • Main Dish
  • Vegan

Ingredients Serving: 3

  1. १०० ग्राम धुली मूंग दाल
  2. १ कप सुआ भाजी साफ धो कर काट लें
  3. १ प्याज़
  4. १ टमाटर
  5. १ चम्मच मिर्च पाउडर
  6. १/२ चम्मच हल्दी
  7. १/२ चम्मच जीरा पाउडर
  8. १ चम्मच कुटी हुई लहसुन
  9. १ बड़ी चम्मच प्योर घी
  10. नमक स्वादानुसार

Instructions

  1. मूंग दाल भिगोए ३० मिनट
  2. प्याज़ टमाटर बारीक काट लें
  3. अब पैन में घी गरम करें और प्याज़ लहसुन ,टमाटर भून लें
  4. इसमे सब मसाले डाल कर सुआ भी डाल दें
  5. अब भीगी हुई मूंग डाल दे और मिक्स करें
  6. स्लो पर पकाएं १०-१५ मिनट या तवे पर बेकिंग इफ़ेक्ट दे , और बढ़िया सूखी मूंग सुआ तैयार

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review

Similar Recipes

A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE