Chicken seekh kebabs | How to make Chicken seekh kebabs

By Evani Singh  |  1st Dec 2015  |  
4.5 from 13 reviews Rate It!
  • Chicken seekh kebabs, How to make Chicken seekh kebabs
Chicken seekh kebabsby Evani Singh
  • Prep Time

    0

    mins
  • Cook Time

    15

    mins
  • Serves

    4

    People

2555

13

About Chicken seekh kebabs Recipe

This delicious seekh kebabs are easy to make and have so few calories!

सोचिये अगर आप घर पर चिकन सीक कबाब परोसेंगे तो सभी कितने अचंभित हो जाएंगे। यूं तो सभी चिकन सीक कबाब को रेस्टोरेंट में खाना पसंद करते हैं पर अगर यह घर पर बनी हो तो फिर इसकी बात ही कुछ और होती है। चिकन सीक कबाब की ख़ास बात यह है की इसे बनाते वक़्त जो सुगंध आती है वह बहुत ही मनमोहक होती है और इसे देखने के बाद भूख और भी ज्यादा बढ़ जाती है। Evani Singh की ये रेसिपी की तैयारी में कुछ मिनट का वक़्त लगता है और इसे अच्छी तरह से पकाने में 15 मिनट का वक़्त लगता है। अगर कभी मेहमान घर पे अचानक से आ जाये तो आप खाने में चिकन सीक कबाब बना सकते हैं और उन्हें खुश कर सकते हैं। बेटर बटर के चिकन सीक कबाब इन हिंदी में आपको इसे बनाने की विधि हिंदी में मिलेगी जिसकी सहायता से आप इसे बड़े ही आसानी से बना सकते हैं। तो जब भी आपको कुछ स्पेशल खाने या बनाने का मन करे तो चिकन सीक कबाब को ट्राई करना ना भूलें।

Chicken seekh kebabs

Ingredients to make Chicken seekh kebabs

  • 500 gms boneless chicken breast (minced)
  • 1 cup breadcrumbs
  • 1/2 cup coriander (chopped)
  • 2 green chillies (finely chopped)
  • 2 finely chopped red chillies (or 2 tsp chilli flakes)
  • 3/4 tsp salt
  • 1/2 tsp red chilli powder
  • 1/2 tsp paprika
  • 1 tsp Garam masala
  • 1 tsp roasted cumin powder
  • 1/2 tsp ground coriander
  • 1/4 tsp ground cinnamon
  • Juice of 1/2 a lemon
  • 2 tbsp olive oil
  • 2 finely chopped onions ( small size)
  • 1 tsp chopped garlic
  • 1 tsp chopped ginger

How to make Chicken seekh kebabs

  1. In a pan add 1 tbsp oil and add the garlic, onions and sauté till brown. Add the ginger and stir.
  2. In a big bowl add everything else (including the onion, garlic and ginger mixture) and mix till the spices are fully incorporated in the minced chicken.
  3. Then place the chicken mixture on skewers in the shape of kebabs.
  4. Once you have made all the kebabs put them in the fridge for 1 hour.
  5. Then light up your barbeque and grill the kebabs.

My Tip:

Tastes best when served with mint and coriander chutney.

Reviews for Chicken seekh kebabs (13)

Subuhi Arshad7 months ago

Zabardast
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Anne Mariraj2 years ago

Its very tasty and good.
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Samina Alvi2 years ago

wow I love kabab its realiy v. yummyyyyy thanx for the recipy
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Niharika Srivastava2 years ago

Hey.... I just love kebabs and it looks yummmm :)
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Anupama Vara Prasad Purimetla2 years ago

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aliza singh2 years ago

wow! these chicken kebabs look amazing :)
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Hasi Shoaib2 years ago

How much time fr grill?
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Fariha Tariq2 years ago

U have used wooden skews .is wooden skews safe for microwave
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Fiza Rizwan2 years ago

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Salma Basheer2 years ago

very good
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Shashikala uday2 years ago

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Sangeeta verma2 years ago

Very good
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farzana sayed2 years ago

mouth watering :blush:
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